Mitä lahjaksi vauvalle ristiäisiin tai nimiäisiin?

lahja vauvalle

Uusi ihme on aina juhlimisen arvoinen asia. Ristiäisiin on tapana hankkia lahjaksi muisto vauvalle. Kannattaa kuitenkin kysyä vanhempien toivetta lahjasta, jottei lahja jää käyttämättä. Muistoesineillä ja valokuva kehyksillä on paikkansa, mutta jos sellaisen tuo useampi vieras jää osa varmasti käyttämättä. 

Osa vanhemmista toivoo mielummin vauvalle suoraan käyttöön tulevia tarpeellisia tavaroita ja joku kaipaa muistoesineitä. Kannattaa siis kysyä vanhempien toivetta ja hankkia jotain tarpeellista. 

Vauvalle voi lahjaksi antaa myös rahaa tai lahjakortin, jolla vanhemmat voivat sitten hankkia lapselle tarpeellista tai säästää rahan lapselle myöhempään käyttöön. 

Perinteisesti ristiäislahjaksi kummit antavat kummilusikan. Tämä perinne on kuitenkin nykyaikaistumassa, eikä kaikki vanhemmat enää toivo lusikkaa. Tulevan kummin kannattaa tiedustella vanhempien toivetta. 

Perinteisiä ristiäislahjoja ovat valokuva kehykset, hammasmuisto, vauvakirjat sekä hopea esineet. 

Puhkeavat hampaat aiheuttavat vauvoille kurjan olon. Suuhun haetaan kaikkea joka auttaa kutinaan ja kipuun. Vauvojen puruleluja onkin markkinoille tullut iso määrä, näistä saat loistan edullisen lahjan vauvalle ristiäisiin tai nimiäisiin. 

Vauvakirja on usein pidetty lahja vauvalle. Toki kannattaa varmistaa vanhemmilta ettei kirjoja ole tulossa useampia. Vauvakirjan valinnassa kannattaa miettiä pitääkö vanhemmat yksinkertaisesta vai lapsenmielisestä kirjasta. Useassa kirjassa seikkailee suosikkihahmoja kuten muumit tai Disney hahmot. Mutta valikoimista löytyy tyylikkään yksinkertaisia kirjojakin. 

Valikoimaa vauvakirjoista löytyy paljon. Perinteisiä sekä uudempia, muotoilultaan pelkistettyjä. Myös tilaa kuville ja teksteille on paljon. Vauvakirja on ihana muisto vauva-ajasta ja sopii erittäin hyvin kastejuhlaan lahjaksi. 

Suuren suosion on saavuttanut erilaiset vauvan jalanjälki ja käden jälki taulut sekä kehykset. Näistä säilyy ihana muisto vauvan kasvaessa. Lahja on myös kohtuuhintainen n. 25-50€ välillä, sekä varmasti mieluisa. 

Käytännöllisen lahjan ystävälle voi ostaa jotain jota lapsi tarvisee kasvaessaan. Vauvat kasvavat kovaa vauhtia ja suloiset vaatteet jäävät nopeasti pieneksi. Vaatteetkin on loistava lahja, jos tiedät vauvan koon tarkkaan. Väärän kokoinen vaate jää helposti käyttämättä.

Hyviä edullisia kastelahjaksi sopivia tuotteita on vauvan tarvikkeet, sormiruokailun aloittaminen tulee ajankohtaiseksi jo muutaman kuukauden päästä. Sormiruokailun tarvikkeet maksavat n. 10€-50€ väliltä. 

Unipussi rauhoitaa usein vauvan unia ja on toivottu lahja. Unipussin koot ovat usein puoli vuotta kerrallaa, joten tämä on helppo ostaa ja avrmistua oikeasta koosta. Toki kuitti kannattaa siltikin säästää, jos vaihtotarve yllättää. 

Arvokkaammaan hyvin tarpeellisen lahjan voit hankkia vaunuihin. Lämpöpussit maksavat n. 50€-200€ väliltä, joten tämä on varmasti arvostettu lahja. Muita kuitenkin kysyä toive ensin, jotta pussi istuu vaunuihin hyvin. 

Lisää näistä lahjavinkeistä voit lukea enemmän aikaisemmista jutuista alta. 

Osa vanhemmista toivoo vauvalle vaatteita. Yllätysvaatteetkin ovat usein toivottuja lahjoja vauvalle. Suloinen nallehaalari on klassikko joka löytyy monesta mallistosta aina hieman erilaisena. Tämä haalari löytyy Lindexin valikoimasta edullisesti n. 35€ hintaan. Vaatteita ostaessa kannattaa aina muistaa varmistaa että koko menee oikein. 

Laadukkaat käyttötavarat ovat upeita lahjoja. Lahjoja joita ei aina ole itsellä mahdollisuutta ostaa mutta niitä on ihana saada lahjaksi. Aterimet kestävät lapsen käytössä vuosia ja lakana pyykkiä pestään joka kodissa usein. 

Lelut ovat myös lähes takuuvarmoja suosikki lahjoja, joista löytyy lahja helposti myös jokaiseen budjettiin. 

Valikoima leluissa on valtava. Ristiäisiin sopivia lahjoja ovat ajattomat, kestävät ja laadukkaat lelut. Polkuauto on klassisesta päästä vauvan lahjoja, joka sopii yhtä hyvin tytölle kuin pojallekkin. 

Bobles hahmot ja lelut löydät Babyshopin valikoimasta. Näillä isolla kiinteillä vaahtomuovi leluilla lapsen luovuus ja liikunnallisuus pääsee vauhtiin. Arvokkaita, mutta vuosia kestäviä leluja. Babyshopin valikoimista löytyy myös tyylikkäät purulelut ja laadukkaat lelut, joten ehdottomasti tutustumisen arvoinen tämäkin. 

Vauvat rakastavat värejä, lauluja, loruja, pehmeitä muotoja. Ja näitä löytyykin vauvojen leluista paljon. Vaikka osa vanhemmista sanoo ettei halua meteliä pitäviä leluja voi ne olla lapsen suosikkeja. Tässäkin kohtuus kaikessa. Ei kannata ostaa sitä paloautoa jonka ääni ei lopu koskaan. Mutta kauniisti laulava lorukirja on todennäköisesti vauvan ja vanhempien mieleen.

Puiset lelut ovat kestäviä ja ajattomia, ekologisia ja laadukkaita leluja vauvalle. Vedettävät ja pinottavat lelut sopivat molemmat vauvan lahjaksi ja todennäköisesti tulevat käyttöön. Puisten lelujen joukosta löytyy myös Brion klassikkolelut ja puinen junarata. Jos lapselle haluaa kerätä sarjaa ja antaa aina lahjaksi lisää vanhaan sarjaa on loistava valinta brion junarata tai lego duplo palikat. 

Kaunis ja leikkisä univalo voi pelastaa tulevia öitä vauvan kanssa, auttaa nukahtamaan ja tuoda turvaa. Leikkimatto on usein vauvan mieleen ja sen hankinta on myös arvokas ostos ja toivottu lahja. 

Lahjan hinta kannattaa miettiä omaan budjettiin sopivaksi.  Usein lähimmät ostavat hieman arvokkaamman lahjan ja ystävät sekä  kaukaisemmat sukulaiset edullisemman. Mutta lahjan hinta ei kuitenkaan kuulu olla este juhliin osallistumiselle. Edullisen lahjan saat ostamalla vauvalle suloisen reivun tai vaikka tutin. Myös pelkän kortin tekeminen sopii, jos oma tilanne ei mahdollista lahjan antamista.  Tärkeintä on yhdessä olo ja yhteinen juhla. Osa vanhemmista myös toivoo ettei lahjaa vauvan juhlissa anneta. 

Lue lisää