Parhaat lämpöpussit vauvalle vaunuihin

vauvan lämpöpussi

Vauvan kanssa liikkumista helpottaa erilaiset lämpöpussit. Mutta miten valita oikea pussi? Mitkä ominaisuudet tärkeitä? 

Pienen vauvan lämmönsäätelykyky on vielä kehittymässä, joten pienen suojaaminen kylmältä on tärkeää. Liian kuumassa vauva herää helposti, eikä saa tarvitsemaansa unta. 

Lämpöpussi kokemuksiin vakuttaa jokaisen oma tarve ja vauvan mieltymykset. Toiset vauvat viihtyvät hyvin lämpimässä ja toiset hikoilevat helposti jos on liian kuuma.

Vauvan lämpöpusseja löytyy paljon erilaisia. Pusseja on unelman pehmeää untuvaa, fleeceä sekä polyesteriä. Samoja kuoseja ja kankaita kuin toppahaalareissakin. Hauskoja kuvioita sekä hillittyjä, tyylikkäitä yksivärisiä. Joka makuun ja tarpeeseen jotakin. 

Luonnonmateriaalit untuva ja villa ovat lämpöpussien materiaalina on voittamattomia: hengittävä, ilmava, pehmeä ja lämmin. Lämmönsäätely on luonnonmateriaalien kanssa parempaa. Mitä ihanampaa kuin kietoa lapsi sisävaatteissa lämpimään unipussiin. Jos ulkona on kova pakkanen, pussin sisään voi laittaa vauvalle villahaalarin päälle. Merinovillaiset tumput, sukat ja pipo kruunaavat kokonaisuuden. Vauva nukkuu hyvin kun lämpötila on sopiva. Jokainen vanhempi varmasti tietää miten tärkeää on että vauvat ja lapset saavat hyvät unet. 

Jos vauvan lämpöpussia käytetään vain vaunukopassa, pussin pohjassa ei tarvitse olla reikiä turvavöille. Jos lämpöpussia on tarkoitus käyttää myös ratasosassa, mikä usein tulee käyttöön viimeistään 6kk iässä, kannattaa katsoa että pussista saa pujotettua helposti viispistevaljaat. Pusseissa on paljon erilaisia kiinnityksiä. Toiset pussit vaativat valjaiden irrotuksen ja pujoituksen. Kun taas toisissa  on tarrakiinnotteiset aukot, joiden kautta valjaat on helppo pujottaa. Nopeammalla kiinnityksellä varustettu pussi on helpompi jos lämpöpussia vaihdellaan paikasta toiseen tai tarvitsee pestä välissä. 

Vauvankin lämpöpussissa on kätevää jos pussin saa edestä kokonaan auki, tai pussista saa päälikannen irrotettua. Kun nukkuvan vauvan kanssa menee sisätiloihin,kauppaan, kylään ym. voi pussia avata niin että lapselle ei tule liian kuuma.  Makuasia on onko pussin edessä yksivetoketju vai sivuilla olevat vetoketjut, joilla saa kokolämpöpussin ”kannen” irti. 

Vauvan lämpöpussin koko on useimmissa vaunu malleissa suoraan ratasosaan sopiva. Jos täydellinen istuvuus ja ulkonäkö on tärkeää, kannattaa ensin kurkata vaunu valmistajan oma pussi valikoima. Esim Bugaboo tekee ratasosaan täydellisesti istuvia lämpöpusseja. Monelta valmistajalta saa myös täydellisesti istuvia yleismallisia lämpöpusseja. Näissä on myös kuosi ja täyte valikoima suurempi kuin vaunuvalmistajien omissa lämpöpusseissa. Vaunukoppaan pussin saa yleensä mahtumaan hyvin. Jalkojen puolelta voi kuitenkin pussissa olla hieman enemmän lämpöä. Ja extra pituus on tarpeen kun siirrytään ratasosaan. 

Lämpöpussin valinta taaperolle on taas erilainen kuin lämpöpussin ominaisuuksien valinta pienelle vauvalle. Taaperot ovat liikkuvaisia ja kulkevat usein rattaista pois ja takaisin. Jos lämpöpussia käytetään vain nukkumassa kannattaa miettiä samoja asioita kuin vauvan kanssa, mutta jos lämpöpussia käytetään liikkuva taaperon kanssa tarvitaan pussilta usein myös veden- ja tuulenpitoa. Helppo pestävyys on tärkeä ominaisuus taaperoiden lämpöpusseissa. Muutama lämpöpussi valmistaja on tarttunut taaperoiden haasteisiin ja tehnyt jaloista avattavan pussin. Näin likaiset kengät pystyy jättämään pussin ulkopuolelle, mutta saa silti jalkoihin ja vartaloon kaivattua lämpöä esim puisto reissujen kävely matkoilla. Hauskat kuviot ja kankaat lisäävät taaperoiden viihtyvyyttä.

Lämpöpusseja löytyy erikseen talvikäyttöön ja välikauteen. Useimmat pussit ovat talvikäyttöön suunniteltuja, mutta kevyissäkin pusseissa alkaa löytyä vaihtoehtoja. 

Najell lämpöpussi

Lämpöpussi joka toimii vastasyntyneestä kolmevuotiaaksi, mahtavaa eikö! Najell on pirteä uutuus markkinoilla, Ruotsalaisen pariskunnan innovaatio.  Kauniit rauhalliset värit, huippunsa hiottu viimeistely tekee tästä lämpöpussista lähes täydellisen!  Najell lämpöpussit ovat myös saanet tunnustusta testivoittajana.

Najell lämpöpussesta löytyy kaikki tärkeät ominaisuudet. Isot aukot valjaille, vedenpitävä, hengittävä kangas. Lämmin toppaus ja suloisen pehmeä fleece vasten ihoa sisäpuolella. Yläosan voi kääntää rattaiden taakse tai voit kiristää sen vauvan pään ympärille suojaamaan. Kokonaan avattava pussi, jossa alhaalla vetoketjut kengille tai ilmanvaihtoon. 

Huomioitavaa on että Najell lämpöpussi on muotoon ommeltu, eli sopivat parhaiten yhteen ergonomisten istuimien kanssa. Mm. Bugaboo, Cybex ja muiden kuppipenkkien kanssa saat täydellisen istuvuuden.  

Hintaa lämpöpussilla on n. 139€. Täytteenä lämpöpussissa Najell on käyttänyt untuvaa muistuttavaa kennokuitua.

Jos ruotsista suoraan tilaaminen jännittää, saat tilattua Najell tuotteet myös Jollyroomin valikoimista täältä! 

Nordlys lämpöpussi

Nämä upeat lämpöpussit ovat huippulaatua. Lämpöpussien täyte on untuvaa, sisäpuoli pehmeää puuvillaa. Lämpöpussit ovat arvokkaita, mutta rahansa arvoisia. Tästä löytyy kaikki tärkeimmät ominaisuudet yhsessä paketissa. Täyte on lämmintä ja hengittävää, unelman pehmeää untuvaa. Puuvilla vuori tuntuu lapsen iholla pehmeältä. Edessä on pitkä kokonaan avattava vetoketju, joten pussin lämpötilaa on helppo säätää mentäessä ulkoa sisätiloihin. Avattuna pussia voi myös käyttää makuualustana vauvalla. Pussin takana on liukuesteet, joten tämä pysyy hyvin paikallaan. Valjaille on omat aukot. Pääntien saa kiristettyä. Parasta pienelle, mutta kohtuu hintaan. Hintaa pusseilla on mallista riippuen n. 90€-120€. 

Norlys lämpöpussit ovat jatkettavia, joten niiden käyttöikä on todella pitkä. Lämpöpussi on 97cm pitkä ja jatko-osan kanssa 127cm. Vauva menee pussin sisälle kokonaan, joten tilaa tarvitaan pään päällekkin. Pääaukon voi kiristää, niin ettei kylmä pääse pussin sisälle. Tämän mallin voi pestä koneessa 40 asteessa. Päällinen on likaa ja vettä hylkivää kangasta. Värit ovat kauniin rauhallisia ja neutraaleja. Nordlys lämpöpussit on suunniteltu sopimaan jokaiseen vaunumalliin. 

Norlys lämpöpussi
Norlys lämpöpussi
Norlys lämpöpussi

Nordlys valmistaa myös upeita lampaantalja lämpöpusseja. Nämä ovat lämpimiä ja pehmeitävauvalla. Lampaantalja pussia ei voi pestä pesukoneessa, tahrat voi pestä heti tuoreeltaan kostealla liinalla tai pussin voi käyttää kemiallisessa pesussa. Tämä kannattaa ottaa huomioon pussin ominaisuuksia miettiessä. Onko itselle tärkeää saada pussi tarvittaessa itse pestyä. Ominaisuudet ovat muuten samat kuin untuvapussissakin, tosin untuva on materiaalina hieman lämpimämpää. Hintaa lampaantalja lämpöpussilla on n. 100€

Nordlys lämpöpusseja saa myös kevyempää mallia, kevät, kesä ja syksy käyttöön. Kun lapsi tottuu nukkumaan pussin ihanassa syleilyssä, voi lämpimämmällä kelilläkin olla tärkeää saada nukkua samassa turvan tunteessa. Kevyemmän pussin tunnistat Ligt merkinnästä. Hintaa pusseilla on n. 40-60€. Light lämpöpussit ovat vettä ja tuulta hylkiviä ja hengittäviä. Niiden täyte on polyesteriä ja sisäpuoli pehmeää puuvillaa. Kauniita ja rauhallisia värejä löytyy monta.  

Norlys laatuun voi luottaa tässäkin. Lämpöpussin saa kiristettyä ylhäältä vauvan pään ympärille lämmittämään. Paikat viisipistevajaille löytyy tietenkin, sekä kokonaan aukeava  vetoketju. Tämä kevyempi malli on myös konepestävä, joten helppohoitoinen. 

Norlys lämpöpussi
Norlys lämpöpussi

Nordlys ei ole unohtanut meitä vanhempiakaan. Heidän innovatiivisesta mallistosta löydät tyylikkään käsien lämmittimen myös vaunujen työntäjäjälle. Kovalla pakkasella kädet jäätyvät helposti kun pysyvät paikallaan työntäessään vaunuja. Hieman lämpimämmällä taas ei tarvi muistaa omia hanskoja kun kädet voi sujauttaa lämpimään pussiin. Kätevää, eikö totta? 

Nordlys ei ole unohtanut meitä vanhempiakaan. Heidän innovatiivisesta mallistosta löydät tyylikkään ja lämpimän käsien lämmittimen myös vaunujen työntäjäjälle. Kovalla pakkasella kädet jäätyvät helposti kun pysyvät paikallaan työntäessään vaunuja. Hieman lämpimämmällä taas ei tarvi muistaa omia hanskoja kun kädet voi sujauttaa lämpimään lampaantalja pussiin. Kätevää, eikö totta? Hintaa kädenlämmittimillä on n. 32€

Petite Cherie lämpöpussit

Petite Cherien jujuna on upeat, leikkisät kuosit. Näitä pusseja on ilo katsella. Näistä lämpöpusseista saa koko etuosan irti, joten näitä helppo käyttää myös makuualustana. Petite Cherien lämpöpusseissa on tarrakiinnitteiset isot aukot viisipistevöille, jotka helpottavat ja nopeuttavat valjaiden käyttöä sekä pussin pesua. 

100% polyesteri täyte on lämmin ja hengittävä. Pehmeä fleecekangas ihoa vasten tuntuu lämpimältä ja mukavalta. Päällikangas on tuultapitävää ja vettä hylkivää kangasta. Pussin voit huoletta heittää pesukoneeseen sen likaantuessa. Liukuesteet lämpöpussin takana pitävät pussin hyvin paikallaan. 

Kuoseja ja malleja löytyy monta erilaista, jokaiselle jotakin. Uusia kuoseja tulee lisää vuosittain. Lämpöpussi on yleismallinen ja sopii useimpiin vaunu- ja ratasmalleihin. Hintaa Petite Cherien lämpöpusseille on 49-79€, joten tässä edullinen, lämmin ja kaunis lämpöpussi vauvallesi.

vauvan lämpöpussi
petite cherie
Petite cherie lämpöpussi
paras lämpöpussi vauvalle

Huippuunsa viimeistellyt yksityiskohdat parantavat istuvuutta, käyttömukavuutta ja ulkonäköä. Edessä on poikkisaumat, jotta täytteet pysyvät hyvin paikallaan. Upeita kuoseja ja hillittyjä yksinkertaisia värejä löytyy useita. 

Bozz lämpöpussit ja lampaantaljat

Bozz valmistaa huippulaadukkaita lämpöpusseja luonnonmateriaaleista. Upeat pussit sisältävät villaa ja untuvaa. Villa on loistava, hengittävä ja lämmin materiaali lämmönsäätellyssä.

Nämä lämpöpussit on muotoonommeltu ratasosan kuppipenkkiin. Käyvät todella moneen ratasmalliin. Bugaboo, cybex, babyjogger ym. Istuvat myös tavalliseen ratasosaan hyvin. 

Bozz lämpöpusseissa on yläosassa huppu, jonka saa selkänojan taakse. Tämä estää pussin valumisen täydellisesti. Lämpöpusseissa on iso vetoketju edessä, joten sen saa kätevästi avattua esim kauppareissulla. Viisipistevaljaille on isot tarrallasuljettavat aukot,joten pussin siirtäminen ja huolto on nopeaa ja helppoa. 

Lämpöpusseissa ei ole käytetty myrkyllisiä kemikaaleja ja näin ovat turvallisia vauvoille ja lapsille. Päällikangas on vettähylkivä ja tuulenpitävä.  

Vauvojen vaunukoppapusseissa on tasainen selkäosa. Ja nämä sopivat loistavasti vaunukoppaan, mutta käyvät myös ratasosaan. Tämän pussin voi avaat kokonaan ja käyttää makuualustana vauvalla vaikka kylässä. 

Bozz lämpöpusseja on villaisella hyvin eristävällä pohja materiaalilla ja lämpimällä lampaantaljalla. Päälliosan täytteen voi valita untuvaa tai villaa. 

Hintaa pusseilla on n. 150€-190€

vauvan lämpöpussi
bozz lämpöpussi
vauvan lämpöpussi

 

Alla olevat lämpöpussit on muotoonommeltu ratasosan kuppipenkkiin. Käyvät todella moneen ratasmalliin. Bugaboo, cybex, babyjogger ym. Istuvat myös tavalliseen ratasosaan hyvin. 

Näillä pärjää koko ratasiäin, n. 6kk-4v saakka. 

Bozz valmistaa myös laadukkaita lampaan taljoja, joita voi käyttää rattaissa tai pulkassa. Sopivat hyvin myös vauvoille makuualustaksi. Hinnat näissä liikkuu 35-60€ välillä mallista riippuen. 

Aikuisillekkin löytyy upea ja lämmin kädenlämmitin, lampaanvillainen tottakai!

lampaantalja vaunuihin
lampaantalja vaunuihin
kädenlämmitin rattaisiin
lampaantalja vauvalle

Buddy & Hope lämpöpussit

Buddy&Hope valmistaa kauniita ja käytännöllisiä lämpöpusseja.

 • päällikangas on vettä hylkivä ja käsitelty myrkyttömällä Finish eco pinnoitteella
 • Lämpöpussissa on huppuosa, jolla pussi pysyy hyvin rattaissa paikallaan. 
 • kokonaan avattava etuosa
 • pehmeä ja lämmin fleecesisäpuoli ihoa vasten
 • tekoturkis somisteen voi irroittaa
 • konepestävä
 • lämmin toppaus
 • liukuesteet takana

Näitä upeita vauvan lämpöpusseja saa monella eri värillä ja kuosilla. Rauhalliset, tyylikkäät ja harmoniset värit. Buddy & Hopen mallistosta löydät myös vaalean harmaan lämpöpussin. Hintaa näillä n. 90€

lämpöpussi vaunuihin
lämpöpussi rattaisiin
nordlys lämpöpussi

 

Buddy & Hope mallistosta löytyy myös untuvatäytteinen ohut lämpöpussi välikauteen. Tämä toki sopii meidän lämpimiin talviinkin. 

Hintaa kevät-/syksy lämpöpussilla on n. 88€

Näitä ihanuuksia löytyy myös useampi väri, jokaiseen makuun jotakin. 

Elodie lämpöpussit

Elodien lämpöpussit ovat laadukkaita, lämpimiä ja muhkeita. 

 • isot, helppo käyttöiset paikat valjaille
 • tuulen ja vedenpitävä, käsitelty myrkyttömällä ja ympäristöystävällisellä pinnoitteella
 • kokonaan avattava etuosa
 • huppu rattaan istuimeen, joka pitää pussin paikallaan
 • konepestävä
 • tekoturkis on irrotettavissa
 • hinta n. 139€
lämpöpussi vauvalle
lämpöpussi rattaisiin

Elodie Details valmistaa myös huippulaatuisia untuvapusseja. Hintaluokaltaan nämä ovat lämpöpusseiden kalliimmasta päästä n. 209€

 

 • paikat valjaille, pujoitettuna
 • untuva lämmöneristeenä, unelman pehmeä pussi
 • kokonaan avattava etuosa
 • huppu ylhäällä, pään ympärille lämmittämään tai selkänojan taakse pitämään pussi paikallaan
 • konepestävä
 • kevyt ja pieneen tilaan menevä
 • kallis muihin merkkeihin verrattuna
elodie lämpöpussi

Lämpöpusseissa riittää valinnanvaraa. Lähes kaikki lämpöpussit sopivat kaiken mallisiin vaunuihin. Paras lämpöpussi omiin tarpeisiin löytyy miettimällä mitkä ominaisuudet on itselle tärkeitä ja minkä verran lämpöpussiin haluaa käyttää rahaa.

Lämpöpussit helpottavat vauvan kanssa liikkumista ja elämistä, ja on rahojensa arvoinen käytössä. Vauvan on mukava nukkua pehmeissä lämpimissä pusseissa, siirtymiset ovat helpompia paikasta toiseen.  Suosittelen lämpimästi lämpöpussin hankkimista. Lämpöpusseja vaunuihin ja rattaisiin löytää myös kirpputoreilta ja niiden jälleenmyynti arvo on hyvä, hyvin pidettynä ja huollettuna. 

Lisää luettavaa:

Etsitkö lämpöpussia välikauteen? 

Täältä löydät parhaatlämpöpussit kevääseen, kesään ja syksyyn.

Etsitkö lämpöpussia turvakaukaloon? 

Täältä löydät parhaat pienet lämpöpussit, jotka sopivat turvakaukaloon.

*mainoslinkki