Ihanat, turvalliset unipesät

paras unipesä vauvalle

Vauvaperheessä uni on tärkeää. Vastasyntyneella vauvalla ei usein ole unirytmiä, vaan se pitää yhdessä lempeästi opetella. Rauhalliset rutiinit lisäävät vauvan turvallisuuden tunnetta ja pienikin oppii nopeasti tiedostamaan että iltaisin asiat tapahtuvat samassa järjestyksessä. 

Unipesä on turvallinen ja ihana paikka lapsen nukkua. Unipesän seinät tulevat lähelle lasta, ja näin luovat turvallisen pesän. Myös omaan sänkyyn siirtäminen imetyksen jälkeen on mukavampaa kun pesän reunat tulevat turvallisesti lapsen ympärille. 

Unipesässä on pohja ja kiinteät reunat, joten pesät ovat turvallisia paikkoja vauvan nukkua. Isossa pinnasängyssä tai perhepedissä pesä antaa vauvalle oman pienen suloisen tilan.

 

Osassa unipesiä on näppärät kantokahvat ja näin voit siirtää vauvaa nukkuvana esim. alakerrasta yläkertaan, vaunuista sisälle, perhepedistä omaan sänkyyn tai toisinpäin. 

Myös kylässä unipesä on tuttu ja turvallinen nukkumapaikka vauvalle, joka on helppo ottaa mukaan. 

Unipesää voi käyttä myös imetystyynynä. Jos vauvan imettää pesässä ja vauva nukahtaa siihen on hänet helppo siirtää haluttuun paikkaan nukkumaan vaikka omaan sänkyynsä. Näin vauvalla säilyy lämmin alusta eikä herää niin herkästi siirtämiseen. 

Unipesät ovat usein konepestäviä ja se kannattaakin tarkistaa ostaessa. Vauvat pulauttelevat ja vaippa voi vuotaa, joten on kätevää ja hygieenistä kun pesän saa heitettyä pesukoneeseen. 

Unipesien hintahaarukka on laaja. Edullisimmillan pesän saa n. 30€ ja kalleimmasta pesästä saa maksaa reilusti yli 100€. Omaan atrpeeseen sopivan pesän löytää kun miettii omia käyttötapoja, missä pesää haluaa käyttää ja miten pitkään. Mihin materiaaleihin haluaa panostaa ja mistä pihistää. 

Unipesä turvallisuus mietityttää monia vanhempia. Unipesässä on vauvan turvallista nukkua, kun muistaa varmistaa muutaman asian.

  • Patja, Osassa pesiä on kiinteä ohut patja pohjana ja osassa vain lakanaa tai peittoa vastaava kangas. Vauvan patjan pitää  olla napakka, jottei vauva pääse siihen uppoamaan.
  • Nukkumapaikka, Pesän kun laittaa vauvan oman kiinteän patjan tai pinnasängyn kiinteän patjan päälle on vauvan turvallista siinä nukkua. Sohvallakin unipesää voi käyttää, kunhan huomioit ettei vauva pääse sieltä putoamaan tai mikään iso tyyny ei kaadu päälle.
  • Irtoavat osat, pesässä ei saa olla irtoavia pieniä osia, joihin vauva voi tukehtua. 
  • Nauhat, muista tarkistaa ettei pesässä ole nauhoja tai remmejä joihin vauva voisi kuristua. Jos pesässä on kantokahvat, muista tarkistaa saako ne piiloon esim vetoketjutaskuun kun niitä ei käytetä. 
  • Toppaukset, reunatoppausten pitää olla napakat ja kiinteät. Liian pehmeät toppaukset voivat aiheuttaa tukahtumisvaaran. 
  • Itse tehty pesä, muista tarkistaa itsetehtynä että pesän turvallisuus on tärkein ominaisuus, söpöys vasta sen jälkeen. 

Pelkistetty pesä, neppari kiinnityksellä on turvallisin pesävaihtoehto. Jos pesässä on nauha kiinnitys, muista solmia nauhat kiinni. Markkinoilla on paljon valinnan varaa unipesissä, joten kannattaa etsiä itselle sopivin pesä. 

Unipesän käyttökokemukset ovat usein positiivisia. Pesään on ihana vauvan käpertyä, ihan kuin äidin kohdussa. Turvallinen ja lempeä nukuma paikka on  pienelle vauvalle ihana. Vanhempien välissä nukkuva vauva saa myös näin oman tilan sängyssä, sekä turvallisuuden tunteen kun vanhemmat eivät kieri vauvan päälle. Isossa pinnasängyssä pesä pienentää sänkyä sekä antaa suloisen paikan nukkua. 

Unipesän käyttöikä on usein vastasyntyneestä jopa 9kk ikään. Alhaalta avattavaa pesää voi käyttää vauvan pään ja ylävartalon ympärillä niin pitkään kuin vauva mahtuu sekä nukkuu pesän turvassa hyvin. Vauvat pitävät usein päänympärille tulevasta korketuksesta sekä rauhoittuvat siihen helpommin, joten unipesä luo loistavat olosuhteet hyvin nukkumiselle. 

Jokainen vanhempi varmasti toivoo hyvin nukkuvaa vauvaa. Kuitenkin kaikki lapset ovat hyvin erilaisia, omanlaisiaan. Se mikä toimii toiselle ei välttämättä toimi toiselle. Joten kannattaa rauhassa kokeilla mikä on oman vauvan  mieleen. <3

*mainoslinkki

Lue lisää