Talviurheilu välineet lapsille

Lunta, ihanaa! Muistatteko vielä lapsuudesta ihanan, jännittävän tunteen kun yönaikana oli satanut lunta? Ilo ja riemu oli ylimmillään, ulos oli päästävä heti. Nykyään kun talvet ovat harmaampia, on ihanaa saada lunta! Lumisena talvena kannattaa nauttia ulkoleikeistä ja talviurheilusta koko perheen voimin. Kunnon varusteet ja välineet tekevät ulkoilusta mukavaa.

Mitä lapsi sitten tarvitsee? Ja mistä löytää oikeat välineet omaan tarpeeseen. Tärkein kysymys mitä lapsi ja perhe haluaa harrastaa? Lasten suksia, monoja ja luistimia voi hyvin löytää käytettynäkin. Jos ei ole aikaa tai välineitä käyttää useampi sisarus voi olla järkevää hankkia välineet uutena. Ensin kannattaa miettiä minkä ikäinen lapsi on ja mitä yhdessä haluatte tehdä? 2-3vuotiaan kanssa voi hyvin jo mennä jäälle tai luistelemaan. Pulkkailu tietysti on kokoperheen lemppariharrastus kun löytyy kunnon mäki. Lapset usein laskevat miellään pyllymäkeä pienestäkin mäestä, joten aina ei tarvitse mennä kauas.

Pulkat ja stigat

Petrinteinen rattikelkka, rattistiga on aina lasten suosikki jonka moni vanhempi varmasti muistaa omasta lapsuudestaan. Markkinoilla on perinteisten pulkkien lisäksi liukureita, puhallettavia liukureita sekä paksumpia liukureita, snow flyereitä. Näillä pääsee hurjan kovaa! 

Jääkiekko ja luistelu

Jääkiekosta pitävän lapsen suosikki lelu löytyy Jollyromin valikoimista. Tätä voi pelata vaikka lunta tai jäätä ei olisikaan, kun mukaan tulee matto jossa kiekko liukuu kuin jäällä. Jokaisen pikku jääkiekko tähden unelma, eikö? 

Samasta valikoimasta löydät luistimet, jääkiekko kypärät ja lasten suojat jääkiekkoon. Jääkiekko maalia löytyy kahta eri kokoakin! 

Hiihto ja laskettelu

Kenkiin kiinnitettävät sukset ovat hyvät aloittelijalle. Sukset saa nopeasti kenkiin kiinni ja kengistä pois. Eikä tarvita erillisiä monoja. Etelässä huonolumisilla talvilla nämä ovat myös edullinen hankinta. Näillä pääsee hyvin aloittelemaan! 

Jos lapsi innostuu hiihdosta enemmän ja lunta riittää kannattaa harkita monojen käyttöä suksissa. Hiihtäminen on usein mielekkäämpää lapsellekkin, monojen kanssa kuin kenkien kanssa. Tämä korostuu pitkillä matkoilla ja jo hiihtämään oppineilla lapsilla. Tällöin tarvitaan perinteiset tai luistelusukset lapsen mieltymyksen mukaan sekä monot ja siteet suksiin. Monoja ja siteitä on SNS ja NNN merkinnällä, molemmat hieman erilaisia, joten on tärkeää katsoa ostaessa että monot ja siteen sopivat yhteen. Käytön kannalta ei ole väliä kummat ostat.

Oikea lasten suksien pituus on n. 15-20cm lapsen pituutta pidempi. Usein kannattaa ostaa hieman pitkät sukset ensin ja näin niillä pystyy hiihtämään useammankin talven. Suksisetin lisäksi tarvitan sauvat. Lasten hiihtosauvojen pituus saa olla n. 30cm vähemmän kuin lapsen pituus. 

Kypärät ja turvallisuus

Kaikessa talviurheilussa pitää muistaa turvallisuus. Kun maa on kova ja lajeissa vauhtia kannattaa kypärä muistaa menossa mukana lähes aina. Jo isompi pulkkamäki on vaarallinen jos toinen laskee päälle. Joten ensimmäiseksi kannattaa suunnata kypärä kauppaan. Pulkkamäessä voi hyvin käyttää myös pyöräilykypärää, mutta luistellessa ja lasketellessa on tärkeää ostaa kunnollinen kypärä. Yhdellä kypärällä pärjää usein, laskettelu kypärää voi käyttää myös luistellessa. Mutta jääkiekoon tarvitaan oma kypärä jossa on kasvojen edessä suojaverkko. 

Turvallisuudesta on helppo tehdä lapselle mielekästä. Kun varusteet istuvat hyvin ja ovat hauskat, lapsi pukee ne mielellään. Kyspäräsuojan kanssa tunnistat myös helposti lapsesi laskettelurinteessä tai ruuhakaisella luistelukentällä. Nämä ihastuttavat kypäräsuojat saavat varmasti hymyn lasten ja vanhempien huulille!

Lisämukavuutta talviurheiluun tuo lasit jotka pitävät viiman ja lumisateen pois silmistä. Toki lisäävät myös turvallisuutta kun lapsi pystyy pitämään silmiään auki viimassa ja näin näkee eteensä. 

Talviurheilusta kannattaa nauttia täysillä koko aika kun meillä on lunta tarjolla. Talviurheilu välineet ovat monivuotisia ja kestävät hyvin lapselta toiselle. Lasten suksilla, pulkilla, monoilla, luistimilla ym. on hyvä jälleenmyynti arvo ja ne kannattaakin kierrättää kirpputoreilla kun jäävät omille lapsille pieniksi. 

Kannattaa kurkata myös talvihaalari vertailumme ja lämpöpussi vertailu. Ulkoilu on lämpimänä paljon mukavampaa!

*mainoslinkki