Parhaat lasten talvikengät

lasten talvikengät

Talvikenkiä löytyy nykyään joka lähtöön. Talvikenkien valinnassa kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä? Millaisessa ympäristössä lapsi käyttää kenkiä? Talvi saattaa meidät aina välillä yllättää, joten kannattaa ajoissa hankkia lapselle hyvät talvikengät.  Vertailimme puolestasi parhaat mallit, Kuoma, Viking, Ecco sekä Kavat talvikengistä. Ja täältä löydät vinkit talvikenkien tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Joka vuotinen suosikki ja testivoittaja talvikengissä on kotimaiset Kuomat

Kuoman huippuominaisuudet lasten parhaana talvikenkänä ovat ilmeiset. Korkea varsi pitää lumen pois kengän sisältä. Kuomat ovat kevyet, notkeat ja lämpimät. Tilaa riittää jalalle kehittyä ja kasvaa normaalisti. Tämän lisäksi tilavuus antaa lämpöä kun veri pääsee kiertämään varpaissa vapaasti. 

Lisäksi perus klassiset kuomat ovat edulliset talvikengät lapsille, n. 69-79€ riippuen mallista. Kuomien kokomitoitus on tavallinen, normaaliin kokoon mahtuu vielä villasukka väliin. Kuoman lesti on väljä, joten kenkä ei purista mistään. Ja parasta Kuomia on saatavilla myös aikuisten koossa, jos kaipaa itselleen hyviä kenkiä lasten kanssa ulkoiluun. Värejä Kuomista löytyy monta, joten varmasti jokaiselle sopiva väri.

Perus kuomat eivät kuitenkaan ole vedenpitävät, näissä on paksu, kevyt pohja, joka estää pienen vesimäärän, mutta päältä vesi pääsee läpi. Tähänkin on nykyään Kuomalla ratkaisu, vedenpitävä Kuoma kenkä. Kengät ovat täysin vastaavat kuin normaali kuomat, mutta vedenpitävät. Hintaa näillä on toki enemmän.

Kuoman talvisaappaita saa myös villapohjallisella ja villavuorella. Jos lapsen jalat jäätyvät talvella helposti, kuomat pohjallisella ovat usein parhaat pakkasille. Gore tex kengät eivät lämmössä pääse samaan kuin kuomat. Jalkojen jäätyminen pakkasella on hyvin yksilöllistä, ja tämä kannattaa ottaa huomioon kenkiä valitessa. 

Kuoma valmistaa myös perheen pienemmille kenkiä. Samat loistavat ominaisuudet pienemmässä paketissa. Vetoketju kengän edessä tuo mukavasti helpotusta pukemiseen. Pitävä pohja auttaa pientä kulkijaa liukkaassa säässä. Hintaa kengällä on n. 50-60€

Parhaat paljasjalka talvikengät lapsille löydät Affenzahl mallistosta. Tilava, lämmin ja pitävä pohja tekee kengästä loistavan. Paljasjalkakenkien hinta on hieman korkea, hieman päälle 100€. Mutta hyvin pidettynä jälleenmyyntiarvokin on hyvä. Näistä erityisen kätevät tekee muutama asia;

  • unisex väritys, kulkee sisaruksilta toiselle
  • helpot nauhat, lapsen on helppo pukea kenkä itse
  • korkea varsi ja kiristys nilkan yllä, kengät pysyy hyvin jalassa.
  • lämmin vuori
  • pitävä kuvioitu pohja
  • ainut miinus on korkeassa hinnassa 

 

Paljasjalka kenkiin pätee samat kuin muihinkin kenkiin, tärkeintä on että se sopii lapsen jalalle. Vaikka paljasjalka kengässä on ja kuuluukin olla tilaa, on tärkeää että kenkä on sopivan kokoinen. Villasukalle ja kasvuun on hyvä jättää 0,5-1cm, mutta turha tila vaikeuttaa kävelyä ja kenkää on vaikea saada jalkaan. Joten valitse rohkeasti lapsen jalkaan sopiva kenkä, kaikkien jalat ovat kuitenkin hieman erimalliset. 

Superfit valmistaa huippulaadukkaita ja kevyitä lasten kenkiä. Heidän mallistostaan on löytynyt jo vuosia uusien suositusten mukaisia talvikenkiä lapsille ja vauvoille. Koot alkavat jo koosta 18/19, jatkuen aina koululaiseen 35/36 kokoon asti. Toki mallit ovat erilaiset eri ikäisille lapsille. 

Parhaissa talvikengissä on joustava pohja, kevyt mutta lämmin kenkä, korkea varsi, sopivan leveä lesti jotta mukaan mahtuu paksumpi sukka tai villasukka. Nämä kaikki löydät Suoerfit talvikengistä. Tämän lisäksi näissä on loistava vedenpito. Joten helposti vilustuvan lapsen pelastus syksyn markään ja loskaan on superfit talvinilkkurit. Näillä voit hyppiä vesilätäköissä ihan samalla innolla kuin kumisaappaillakin ja säilyttää varpaat kuivana.

Kengissä kannattaa muistaa sama kuin vaatteessakin, käyttö ja pesut kuluttavat vedenpito ominaisuuksia joten ne eivät säily samanlaisena kuin uudessa. 

Reiman valikoimista löytyy myös useampikin loistava talvikenkä! Lämmin, vedenpitävä kenkä joka on helppo sujauttaa jalkaan, täydellinen talvikenkä. Reiman talvisaappaat ovat myös edullisia.n. 65-85€ välillä. 

Viking lasten talvikengät

Viking on yksi johtavista ja suosituimmista kenkämerkeistä pohjoismaissa. Viking valmistaa laadukkaita ja kestäviä kenkiä, jotka ovat hyvät lapsen jalassa. Muutaman vuoden takaisessa Viking kengässä on vielä kova pohja mutta nyt uudet mallit on iloksemme tehty joustavaan pohjaan ja antaa näin jalalle luonnollisen liikeradan. Pohjat ovat pitävät ja kenkien pinta on käsitelty vedenpitäväksi hengittävällä gore tex kalvolla.

Viking lasten talvikengissä on valinnanvaraa. Mallistosta löytyy kenkiä taaperoista kouluikäisiin.  Pienten malleissa on kätevä tarrakiinnitys jolla kengän saa sopivaksi jalkaan. Isompien malleista löytyy nauhoilla kiinnitettäviä, joissa isoa kiitosta saa pikalukittavat nauhat. 

Värejä ja malleja on useita erilaisia. Mallien nimiä on monia, ja tämä helposti sekoittaa. Tässä muutama poiminta heidän mallistonsa parhaista kengistä. Viking kengissä voi luottaa ostavansa laatua. 

Viking toast II mallissa ovat kaikki nämä ominaisuudet. Kenkä on vedenpitävä, tarrakiinnitteinen, tukeva pohja, lämmin vuori. Malli sopii käytettäväksi syksyn märillä keleillä kuin talvipakkasillakin. Kovalla pakkasella viluinen jalka kaipaa lisälämmikettä. Koko 22-32. Hinta n. 97€

Viking toasty

Viking Montebello saappaat ovat kauniit. Näissä yhdistyy loistavan kaupunki ja ulkoilukengän ominaisuudet. Näillä kelpaa mennä vaikka mekko päällä loskassa juhliin ja yhtä hyvin sopivat arkiseen menoon päiväkodissa. Taas kenkiin sisältyy samat loistavat ominasuudet kuin muihinkin Viking talvikenkiin. Kengät ovat vedenpitävät, lämpimät ja mukavat jalassa. Koot 22-32. Hinta 97€

Viking lastentalvikengät

Viking Haslum saappaat ovat lämpöä kaipaavalle lapselle loistava valinta. Kengässä on lämmin vuori, korkea varsi ja pitävä, kylmää eristävä pohja. Malli on väljä ja tähän on helppo lisätä tarvittaessa villasukka tai lisäpohjallinen. Koot 24-30. Hinta n. 87€

Viking talvisaapas

Katu uskottava tennari mallistossa on myös talvikenkä, Viking Lucas. Lämmin vuorinen, hengittävä ja vedenpitävä. Tästä loistava kenkä koululaiselle tai kaupunki kengäksi. Koko 23-32. Hinta n. 65€

Viking lastentalvikengät

 

Ecco lasten talvikengät

Eccon valikoimista löytyy laadukkaita kenkiä, joiden käyttämukavuuteen on panostettu. Jalan on kengässä hyvä olla sekä kasvaa. Lämpöön, vedenpitoon ja kestävyyteen on panostettu. Kengät ovat hinnaltaan n. 80-120€ riippuen mallista, hinta ja laatu kohtaa Eccon kengissä hyvin. Lisäksi vielä menevät oikein pidettynä useammalla lapsella.

Eccon mallistosta löytyy kenkiä kävelemään opettelemista taaperoista aikuisiin. Koululaisille on myös oma mallistonsa, kenkiä  jotka näyttävät myös coolilta, mutta omaavat loistavan vedenpidon ja lämmön.  

Ecco käyttää kengissään gore tex kalvoa, joka on vedenpitävä sekä samalla hengittävä. Pitävä pohja on kaikissa heidän mallistonsa talvikengissä. Pohjat ovat myös todella notkeita, joten jalka pääsee liikkumaan luonnollisessa asennossa. 

Eccon on lunastanut lupauksensa valmistaa korkealaatuisia, rentoja ja mukavia kenkiä, joissa on täydellinen istuvuus. Laatu on pysynyt tasaisen hyvänä ja Eccon kengät ostaessasi voit luottaa saavasi laadukkaat, kestävät ja hyvät kengät lapsesi jalkaan. Jos haluat panostaa kenkiin tai haluat pärjätä koko talven yksillä kengillä kannattaa tutustua tarkemmin Eccon valikoimaan. 

Parhaat mallit Eccon mallistosta 

Ecco Snow mountain malliston kengät ovat vertailun parhaat talvikengät, näistä löytyy kaikki ominaisuudet joita talvi kengältä voi haluta. Kenkä on vedenpitävä, lämmin, pohja on eristävä ja pitävä sekä kengässä on pikalukituksella olevat nauhat. Kenkien lesti on tilava ja varsi väljä, joten kengät on helppo pukea ja lisä villasukan saa mahtumaan hyvin. Tätä mallia saa tarrakiinnityksellä sekä nauhoilla jotka toimivat pikalukituksella, nappia painamalla. Nämä kengät kestävät kulutusta ja pitävät gore tex ominaisuutensa vielä vuosien käytönkin jälkeen. Hinta näissä on korkea tarrakiinnitteinen n. 90€ ja nauhallinen n.129€ Kokoja näistä löytyy monen ikäiselle 24-35 välillä. Värejä löytyy muutama joista voi valita mieleisensä.

ecco lasten talvikengät
ecco talvikengät

Ecco Ukiuk talvisaappaat ovat upeat! Sopivat hyvin juhlavaan menoon, mutta myös arkiseen käyttöön. Kouluikäisten tyttöjen suosikki kengät. Saappaat ovat täysin vedenpitävät, niissä on unelman pehmeä ja lämmin vuori. Saappaan pohja on pitävä ja notkea joten näillä jaksat kävellä pidemmänkin matkan. Kenkien sivuilla on vetoketju helpottamassa pukemista. Hintaa kengillä on n. 60€ ja kokoja 26-32 välillä

tyttöjen talvisaappaat

Ecco Urban snowboader malli on loistava kaupunki kenkä. Sopii hyvin myös päiväkotiin ja kouluun. Mutta näissä on hieman lyhyempi varsi joten se kannattaa ottaa huomioon jos lunta on paljon. Kengät ovat tuttuun tapaan laadukkaat, vedenpitävät ja suunnitellut jalan hyvinvointi edellä. Kenkien pohja on notkea ja pitävä, joten näiden kanssa on mukava kävellä. Hintaa kengillä on n. 80€ ja kokoja 27-35 välillä.

Ecco urban snowboarder

 

Kavat lasten talvikengät

Ruotsalainen Kavat tarjoaa myös monta erilaista mallia, on kaupunki kenkää ja talvisaapasta loskaan ja lumeen. Kavat on panostanut kenkiensä ulkonäköön ja käytettömukavuuteen. Heidän mallistostaan löydät tyylikkäät, klassiset ja laadukkaat kengät. Kavatin kengät ovat n. 70-100€ hintaisia mallista riippuen. Heiltä löytyy myös hyvin samanlainen putkivarsi talvikenkä kuin muiltakin valmistajilta. Laadukkaissa kengissä on vedenpitävä, hengittävä päällinen. Kavat kengät suositellaan kuivattavaksi huoneenlämmössä. Pestä kengät voi 30 asteessa, mutta kuivausrumpua ei suositella.  Näissäkin paksu tukeva, mutta notkea pohja, joka pitää hyvin liukkaalla kelillä. Kavat käyttää kengissään nahkaa ja ympäristöystävällistä vedeneristystä joka on lisäksi biohajoava. Kengät eivät sisällä myrkkyjä, joten ovat myös turvalliset lapselle. Kavat kengät valmistetaan Euroopassa. Kavat valmistajaa ei turhaan kutsuta kenkä expertiksi, huippulaadukkaita ja huippuunsa viimeisteltyjä kenkiä löydät heidän mallistostaan. 

Kavat voxna saappaissa on irrotettava sisäpohjallinen, joten sen kuivattaminen on nopeampaa. Sisäpuoli on lämmintä fleeceä ja pohjallinen eristää hyvin kylmää. Päällisessä on käytetty nahkaa ja osittain kierrätettäviä materiaaleja. Kenkä on täysin vedenpitävä ja kulutuksen kestoon on panostettu. Valmistaja suosittelee kengän kyllästämistä säännöllisin väliajoin kyllästyssuihkeella. Voxnan lesti on hieman kapeampi. Kokoja näistä löytyy 23-33 välillä ja hintaa saappaalla on n. 90€

Kavat talvikengät

Kavat Yxhult saappaat löytyy pienten mallistosta aina kokoon 25 saakka. Kengät ovat tarrakiinnitteiset. Kengät pysyvät helpommin jalassa kun kengän saa kiristettyä varresta. Pienten kengässä on villainen vuori ja lämmin pohjallinen suojaamassa pientä jalkaa. Nämä ovat erityisesti suunniteltu pieneen jalkaan. Yxhult kengät ovat kevyet, pohja on joustava ja liukumaton, pohjassa on iskunvaimennus. Lisäksi kengät ovat täysin vedenpitävät. Loistava valinta pienelle taapertajalle. Hintaa näillä on n. 80€ 

Kavat lasten kengät

Kavat asgaard saappaat ovat tyylikkäät nahkakengät. Kengät on valmistettu ympäristöystävällisestä, kromittomasta Eco Performance nahasta. Nahka muotoutuu lapsen jalkaan ja antaa näin luonnollisen tilan ja suojan jalalle. Vuorauksessa ja pohjallisessa on käytetty villaa, lämmintä ja hyvin eristävää. Kengissä on joustava ja liukumaton pohja. Huippuunsa mietityt nämäkin kengät, laatua koko rahalla. Hintaa kengillä on n. 65€ ja kokoja 24-35 välillä. 

Kavat talvikengät

Mitkä kengät sitten valita? 

Kuomat ovat edulliset ja hyvät kengät Suomen talveen. Päiväkoti ja pihaleikkeihin hinta-laatusuhteeltaan loistavat! Jos ympäristöystävällisyys ja huippulaatu ovat juttusi Kavat kengät ovat silloin voittajat. Ecco ja Viking painivat samassa markkinassa, molemmat ovat ominaisuuksiltaan ja laadultaan loistavat. Jokaisen lapsen jalka on yksilönsä ja tärkeintä onkin kenkien sopivuus lapsen jalkaan. Kengässä pitää olla tilaa liikkua, kasvaa ja lisätä villasukka. Kannattaa kokeilla ainakin kahta eri mallia ja valita se joka lapsen jalkaan tuntuu parhaalta.

*mainoslinkki

Lue lisää