Kevään paras ulkovaatesetti lapselle?

parhaat välikausihousut

*Mainoslinkkejä

Keväiset värit kutsuvat leikkimään ja ulkoilemaan. Pitkän pimeän talven jälkeen aurinko ja kevään odotus tuntuu aina mahtavalta. Myös lasten vaatetuksessa keväisin loistaa ihana värikylpy. Jokaiselle löytyy oma suosikkinsa. Aikaa ja kulutusta kestävät vaatteet kulkevat perheessä lapselta toiselle tai muuttuvat nopeasti kirpputoreilla rahaksi. Jokavuotiset testivoittajat löydät Polarn O. Pyretin valikoimasta. 

Kevät on aina haastavaa pukeutumisen kannalta. Kun ihana kesäinen aurinko paistaa voi olla hyvinkin lämmin ja taas varjossa on vielä kylmä. Kosteutta on usein koko päivän kun maa sulaa. Välikausi vaatteilta vaaditaan myös kulutuksen kestoa.  Kerrospukeutuminen on kultaa. Joten mistä löytää parhaat välikausi vaatteet kevääseen? Tästä vinkit valintaan! 

Huippunsa mietityt ominaisuudet helpottavat pukemista ja ulkoilua. Lasten ulkovaatetuksessa on erityisen tärkeää vedenpitävyys, hengittävyys sekä tuulenpitävyys. Kun lapsi pysyy kuivana ja sopivan lämpimänä on ulkoilu mukavaa. 

Ulospukeminen voi olla omanlaisensa operaatio, varsinkin uhmaikäisen lapsen kanssa. Toki myös isommankin jolla kiire leikkeihin. Kun välikerros, fleece yleisimmin on kiinnitetty takkiin tai haalariin valmiiksi, nopeutuu ulkoiluun lähtö.  

Kuoritakilta vaaditaan paljon. Viima ja kosteus pitää pysyä ulkopuolella, myös kunnon sateessa. Mutta liikkuvalla lapsella on myös tärkeää että takki hengittää, eikä lapselle tule liian kuuma. 

Kuoritakissa on nepparit myös irroitettavalle fleecelle, joten saat näppärästi lisälämmikettä mukaan. Vetoketjun alla tuulilista, säädettävät hihansuut, näkyvät heijastimet, irroitettava huppu sekä tietysti vetoketjulliset taskut matkan varrelta löytyville aarteille. 

Kestäviä välikausihousuja tuntuu välillä olevan mahdoton löytää. Polarn O Pyret on yrittänyt tässäkin parhaansa. Kuorihousuissa on mietitty kaikki kohdilleen. Korkea vedenpito sekä korkea kulutuksen kesto takaa huolettomia leikkejä pitkään.  Toki parhaimmatkaan välikausihousut eivät aivan kaikkien käytössä kestä. Silloin kannattaa ottaa avuksi paikkalaput, niin kutsutut vaatelaastarit. Ja näin saat lisäaikaa lempivaatteelle. 

Kylmän ja kolean päivän pelastaja on kevyttoppatakki. Kevyt toppa on nimensä mukaisesti kevyt ja lämmin takki. Takki sopii käytettäväksi yksinään ja pitää pienen vesitihkun loitolla. Kuoritakki on ainut joka sadevaatteiden lisäksi pitää kunnon sateen poissa. Parhaimmillaan tämä takki on yksinään n. +2-+15 keleillä.

Kevyttoppatakkia voi käyttää myös kuoritakin alla, jolloin saat vilukissalle lämpimän ja vedenpitävän ulkoiluvaatteen. Loistava vinkki laskettelevien lasten vanhemmille. Kevyttoppatakin voi pukea myös toppavaatteiden alle! 

Loistava vaihtoehto on myös irroitettavalla fleecevuorella oleva kuorihaalari. Varsinkin jos haluat ostaa lapselle vain yhden välikausi vaatteen, on tämä varteenotettava vaihtoehto. 

Haalariin saa neppareilla kiinni lisävuoren, joka on helppo ja nopea pukea. Näin myös pukeminen onnistuu yhdellä kertaa, eikä lapselle tarvitse erikseen pukea montaa kerrosta vaatetta. Lisävuoren voi ottaa vaikka iltapäivä ulkoiluun pois tai sitten käyttää alkukeväästä vuorella ja lämmön noustessa käyttää haalaria kuorihaalarina. 

Vauvan kanssa ulkoiluun löytyy myös useampi vaihtoehto. Pienen vauvan kanssa on mukava pitää pehmeitä ja notkeita vaatteita. On kuitenkin tärkeää että ulkovaate pitää kylmän, kostean ja tuulen poissa, kun vauva ei oleskele vaunuissa. Kun taas vauva on vaunuissa on tärkeää että vaate hengittää ja näin pitää lämmön tasaisena. 

Vuodesta toiseen suosikkina pysyvä windfleece löytyy tänäkin keväänä Polarn O Pyretin valikoimasta. Erityistä lisäplussaa puku saa kahdesta vetoketjusta, sekä käännettävistä lahkeiden ja hihojen suista. Vauvan kanssa sukat ja tumput putoaa helposti, mutta kun lahkeet ja hihansuut saa käännettyä ei pienet sukat pääse putoamaan. Tämä puku sopii oivasti myös kantamiseen! 

Kuorihaalari on myös vauvoilla ja taaperoilla kevään ehdoton suosikki. Kun vauva nousee vaunuista keinumaan tai tutkimaan ympäristöä vaikka puistossa tai metsässä, kaivataan vaatteelta jo vedenpitävyyttä. Konttaaminen myös kuluttaa ulkovaatetta, joten kulutuksen kesto on tärkeä ominaisuus jo pienellekkin. 

Myös asusteet ovat tärkeässä osassa ulkoilussa. Näissäkin on tärkeää että vesi ja kylmyys pysyy ulkopuolella, pitäen lapsen sopivan lämpöisenä. Usea vanhempi varmasti muistaa vielä miten kurjalta kylmät a märät sormet tuntuu. 

Kuorihanskojen on hyvä pitää myös vettä. Kylmänä päivänä alle voi laittaa ohuet merinovillaiset tumput tai sormikkaat.

Ulkoilu on mukavaa kun vaatetus on kohdillaan. Liian kylmä tai liian kuuma vie helposti lapsen jaksamisen ja mielenkiinnon ulkoilua kohtaan. Nautitaan ulkoilusta ja ihanasta keväästä yhdessä <3

Lue lisää