Uima-allas pihalle pienille lapsille

uima-allas pihalle

Lapset rakastavat vettä, veden äärellä leikkimistä sekä uimista! Kesäkuumalla on ihana myös itse pulahtaa omaan uima-altaaseen. Valikoimista löytyy paljon erilaisia uima-altaita joista valita omalle pihalle sopiva. Myös lasten ikä vaikuttaa lataan valintaan. Pienille lapsille riittää pieni kehys allas tai puhallettava allas. Isommatkin toki leikkivät miellään myös pienessä altaassa, mutta uimiseen kaivataan hieman enemmän kokoa. 

Liewood uima-altaat

Liewoodin valikoimasta löydät tyylikkäät ja sisustukseen sopivat lasten lelut, tarvikkeet ja nyt kesään tietysti uima-altaat, kahluualtaat sekä uimalelut lapsille. Valikoima on laaja sekä kohtuuhintainen. Värit ovat harmoniset ja kauniit, kaikki sarjan tuotteet sointuvat kauniisti yhteen. 

Pienet uima-altaat

Pieniä uima-altaita löytyy perinteinen rengas-allas jossa puhalletaan reunat tai kevys allas, jossa kangas pingotetaan muovisen kehyksen sisään. Nämä altaat voi asentaa suoraan terassille tai maahan, eikä erillisiä pohjatöitä tarvita. Vesi näissä on vaihdettava muutaman päivän välein ja molemmat altaat on helppo putsata. Pienille lapsille loistava valinta, helppo valvoa ja vesi lämpeää nopeasti. 

Pienille lapsille tosi mukavan kesäleikin saa myös kahluualtaasta. Varsinkin jos vahdittavia pieniä on useampi, voi kahluu allas olla mukavampi. Tässä voi uittaa veneitä tai ankkoja, sekä istua ja tutkia vettä. Vesi pysyy myös hyvin lämpimänä pienessä altaassa auringon voimalla. 

Keskikokoiset uima-altaat, perhealtaat

Perhealtaat sopivat hyvin pienelle pihallekkin, eivätkä vaadi pohjatöitä, vaan altaan voi sijoitaa nurmikolle tai terassille. Mitä suorempi pohja on, sen mukavampi allas on käyttää. Kaltevalla pohjalla altaan vesi ei asetu tasaisesti. Joten altaalle kannattaa valita tasainen ja aurinkoinen paikka. Jos altaassa haluaa pitää saman veden, kannattaa valita malli jossa on jonkinlainen suodatinpumppu. Hiekkasuodatin on tehokkain, mutta tavallinen suodattimella varusteltu pumppu toimii pienissä altaissa loistavasti ja on lisäksi edullinen.  Veden puhtaana pito onnistuu helposti klooria lisäämällä, kun pumppu puhdistaa ja kierrättää vettä samalla. Jos vettä ei kierrätetä, on se vaihdettava muutaman päivän välein. Pienissä altaissa vettä on helppo vaihtaa. Huomaathan että kloorillista vettä ei saa kaataa luontoon. 

Turvallisuus

Uimisessa turvallisuus on tärkeää. Lapselle kannattaa hankkia uimiseen apua, kellukkeiden, liivin tai uimarenkaan muodossa. Pelastusliivit ovat huonot uimiseen koska ne helposti kääntävät lasta selälleen. Puhallettavat tai kelluttavat ovat edullisia ja helppo kuljettaa mukana. 

Uimalasit tekevät sukeltamisesta mukavamman, kloori tai suolainen vesi ei pääse silmiin ja voi sukeltaa silmät auki. 

Vauvan uimarenkaassa on sisällä paikat jaloille, joten pieni ei pääse tästä putoamaan läpi. Tämän uimarenkaan kanssa lapsen vieressä pitää olla kokoajan, jos rengas keikkaa ympäri, ei lapsi saa itseään käännettyä. Oikein käytettynä loistava uima-apu pienelle lapselle . 1,5v saakka. 

Uimaliivi on turvallinen ja mukava lapsen päällä. Liivissä on monta puhallettavaa kohtaa, joten vaikka yksi hajoaisi, saa silti tarvittavan tuen muista. Toki aina ennen uintia kannattaa näiden kunto tarkistaa. 

Perinteiset kellukkeet ovat yhtä hyvät, mutta usein liivin kanssa ikäviä painaumia ei käsivarsiin tule. Lisäksi liivin pukeminen on helppoa ja miellyttävää. 

Pehmeät uimaliivit tukevat uimaan oppimista oikean asennon avulla. Nämä ovat myös pehmeitä ja mukavia päällä. Näissä liiveissä ole ole ilmaa, joten rikkoitumisvaaraa ei ole. Mutta eivät tietysti mene kovin pieneen tilaan. 

Uimalelut

Uima-alltaassa on ihana kelliää uimapatjan päällä tai ottaa mukaan rannalle. Myös ilman allasta voi pihalla leikkiä vesileikkejä. Sadetin tai vastaava antaa vilvoitusta ja iloa hellepäiviin. Babyshopin valikoimista löytyy mm. mahtava dinosadetin, joka on varmasti lasten kesän suosikki kaveri.  Vesiletku kiinni ja hauska vilvoittava kesäleikki on valmis!

Uimapatjan päällä on ihana nauttia kesäkuumalla. Myös rannalla tai nurmikolla ilmatäytteisen patjan päällä on mukavampi maata. Uimapatjat patjat täyttyvät nopeasti kevyellä, mukana kannettavalla pumpulla. 

Kesän leikeissä ja varsinkin uima- ja vesileikeissä on tärkeää muistaa suojata iho auringolta. Vedessä ollessa aurinkosuojan merkitys korostuu. Kun rasva huuhtoutuu iholta, on tärkeää muistaa lisätä aurinkorasvaa, jotta niiden teho säilyy eikä iho pääse palamaan. 

*Mainoslinkki