Kesä ja ihana aurinko

Ihana aurinko alkaa taas talven jälkeen näyttäytymään tuoden mukanaan lämmön ja valon. Auringosta saamme paljon hyötyä terveydellemme, mutta myös ihon palamiselta on syytä suojautua. Mitä pienemmästä lapsesta ja vauvasta on kyse, sen herkempi iho usein on. Vauvan ja lapsen  suojaaminen auringolta on tärkeää. Päiväunet asettuvat usein juuri sopivasti päivän kuumimpaan aikaan, mutta suojata kesällä kannattaa muistaa muulloinkin. Pienten vauvojen kanssa varjossa oleskelu on järkevämpää muutenkin. 

Aurinkorasvat

Vauvan ja lapsen suojaaminen auringolta aurinkorasvalla on usein kesällä tarpeen. Aurinkorasvat sisältävät kuitenkin hurjan määrän kemikaaleja jotka imeytyvät ihoon ja vesistöihin. Tästä syystä kannattaa tutustua fysikaalisiin suojiin, jotka heijastavat auringon säteilyn iholta pois eivätkä imeydy ihoon. Näin kemikaalikuormaa saa pienennettyä lapsella. Vauvoille suositellaan käyttämään vain fysikaalista suojaa, joka on turvallisempi.

Joka tapauksessa mikä vain aurinkorasva on parempi vaihtoehto kuin lapsen ihon palaminen, joten tästä ei kannata turhaan ottaa stressiä. Jos nenä tai korvanlehdet palavat herkästi kannattaa niiden suojaamiseksi auringolta valita korkea suojakerroin, sekä lisätä aurinkoravaa nenälle useasti päivän aikana. 

Onneksi markkinoilta löytyy valinnanvaraa luonnollisissa aurinkosuojissa. Mineraalisuoja antaa tehokkaan ja turvallissen suojan lasten ja aikusitenkin iholle. Fysikaalinen suoja on turvallinen lapsille ja koralleille sekä vesistöile. 

Twistbe.fi on uusi Suomalainen verkkokauppa, jonka valikoimista löydät turvalliset aurinkorasvat. Koko Twistbe:n valikoima on eläinkokeeton, joten voi hyvillä mielin valita valikoimista mitä vain ja tietää ettei eläimiä ole niiden takia satutettu. 

Fysikaalinen suoja vaikuttaa heti kun sen levittää iholle. Osa fysikaalisista rasvoista on kovin paksuja sekä jättää ihon valkoiseksi.  AlgaMaria ja Biosolis ovat molemmat toimituksen suosikkeja, ohuita, riittoisia, eivätkä tahraa. Turvallisia käyttää lapselle sekä luonnolle. 

Kesäihon hoito

Vaikka kesällä iho usein voi paremmin kuin talvella, löytyy kesästäkin omat ihoa haastavat asiat. Fysikaalinen suoja voi jättää ihon kuivaksi, jos lapsella on taipumusta kuivaihoisuuteen. Kuivaan ihoon kesällä vaikuttaa myös aurinko, ulkoleikit, uiminen, hiekka ym.  Tällöin pienelle kannattaa lisätä kylpyveteen muutama tippa kylpyöljyä ja rasvata iho iltaisin. Rasvan laadulla on merkitystä. Laadukkaat luonnonkosmetiikan rasvat eivät sisällä ylimääräisiä kemikaaleja, eikä e-koodeja. Hoitavat, ravitsevat ja tutkitusti turvalliset ainesosat auttavat ihoa pysymään tasapainossa. 

MoiForest on ihana kosteuttava metsäkylpy vauvalle ja lapsellesi. Täyteläinen rasva on kosteuttava ja hoitava, sekä samalla tuo ihanan lisän vastustuskyvylle metsämikrobien muodossa. Luomulaatuinen, kotimainen, tuoksuton, hiilineutraali upea uutuus! Kannattaa tutustua! Sarjasta löytyy  myös aikuisille oma rasvansa. 

Luonnokosmetiikan valikoimasta löytyy vauvoille ja lapsille laaja valikoima pesuaineita sekä rasvoja. Attitude, Murumuru, Lavera, Madara, nämä kaikki edustavat laadukasta, tutkittua ja turvallista ihon hoitoa lapsellesi. Käy tutustumassa! 

 

Nautitaan lasten kanssa ihanista aurinkoisista kesäpäivistä turvallisesti. Kesällä oon ihana tehdä viettää kokopäiväkin ulkona, liikkuen ja nauttien. Puistossa, rannalla, omalla pihalla, mökillä tai kaupungissa! Kun aurinkosuojaus on kunnossa, lapsilla ja aikuisilla on illalla mukavampaa kun iho ei punota päivän auringosta. 

*Mainoslinkki