Paras hoitolaukku vauvavuoteen

hoitoreppu

Hoitolaukku tai  hoitoreppu on liikkuvan perheen tärkeä varuste. Hoitolaukussa kulkee mukana vauvan sisarusten ja vanhempienkin tavarat. Hoitolaukun voi hyvin pakata jo sairaalakassiksi synnytyssairaalaan. Valinnan varaa laukuissa ja repuissa riittää ja lisäksi monella vaunumerkillä on omansa. Täältä löydät vinkit hoitolaukun valintaan ja parhaimmat esittelyssä! 

Mitä mukaan hoitolaukkuun? Perusjutut ovat usein lähes kaikkilla samat, mutta omasta ja vauvan tarpeesta kannattaa miettiä tarviiko listan lisäksi vielä muuta. 

  • muutama vaippa
  • vaihtovaatteet
  • puhdistusliinat
  • vaihto tutti
  • vara unilelu
  • pyyhe tai riepu
  • vanhemman tärkeät tavarat

Hoitolaukkuun kannattaa pakata sen verran että pärjää muutaman tunnin reissussa. Lähtemistäkin helpoittaa kun reppu on aina pakattuna eteisessä ja riittää kun nappaat repun mukaan. Ehkä repussa kannattaa pitää myös neuvola ja kelakortti, näin ne kulkevat aina vauvan mukana. 

Millainen sitten on hyvä hoitolaukku tai hoitoreppu? Jos kuljet vaunujen kanssa kannattaa miettiä saako laukun tai repun helposti kiinni vaunuihin. Jos liikutte kantovälineellä voi reppu olla helpompi heittää selkään. Usean lapsen kanssa usein reppu on myös käytännöllinen kun sen saa selkään tavallaan pois tieltä ja kädet jää vapaaksi lapsille.

Mietittävää on myös että kuljetatko omaa käsilaukkua silti mukana vai pitääkö vanhemman tavarat mahtua myös mukaan? Puhelimelle ja kukkarolle on monessa hoitolaukussa oma paikkansa.

Taskuja ja lokeroita hoitorepuissa on usein useampia. Pienempiin taskuihin saat helposti tavarat järjestykseen, ja löytyvät omilta paikoiltaan nopeasti. Suurimmassa omassa hoitolaukkuja tulee oma hoitoalustakin mukana.

Hoitolaukkuja löytyy jokaiseen makuun ja hintaluokkaan. Myös kokoja löytyy montaa. Kannattaa miettiä minkä kokoiset hoitolaukun tarvitsee. Onko vauvan kanssa kauppa ja kyläilyreissut nopeita vai kaipaatko että hoitolaukkuun mahtuu vauvan ja sisaruksen tavaroiden lisäksi myös omasi?

Petite Cherien mallistosta löytyy hoitoreppuja ja hoitolaukkuja varsinkivaan hintaan. Hoitoreppu on n. 65€ ja hoitolaukku n. 35€.

Hoitolaukun mukana tulee erikokoiset remmit ja hoitoalusta. Sisältä löytyy useampi tasku joiden kanssa tavarat pysyy hyvin järjestyksessä. Plussaa on kassissa ja repussa edessä pienempi tarku vaikka vanhemman tavaroille tai tuteille, leluille ym.

Repusta löytyy sisältä kaksi pullo taskua, joista toinen on lisäksi eristävä, joten maito pysyy tarvittaessa mukana sopivan lämpöisenä. Repun saa mukana tulevilla klipseillä näppärästi kiinni vaunujen työntöaisaan.

Upea Mommy bag löytyy myös Jollyroomin hoitolaukku valikoimasta. Vastaava laukku löytyy tietysti myös isille. Loistava lahjaideakin toreelle vanhemmalle!

Hoitolaukku on reilun kokoinen ja avautuu kokonaan, joten tavarat on helppo nähdä yhdellä kertaa ja pysyvät hyvin järjestyksessä. Iso plussa reissaavalle on matkalaukun kanssa yhteensopivuus. Lasten ja vauvan kanssa matkustaessa on aina helpompaa kun tavarat on hyvässä järjestyksessä sekä helposti mukana.

Hintaa laukulla on n. 110€

Useat vaunumerkit valmistavat myös hyvin käytännöllisiä hoitolaukkuja sekä reppuja. Hintaluokkaltaan nämä ovat lähes poikkeuksetta hieman arvokkaampia, mutta toki istuvat vaunuihin täydellisesti. Sekä värisävyt ovat täysin samat kuin vaunumallistoissakin. 

Uppababyn mallistosta löytyy tämä upea hoitoreppu. Hintaa repulla on n. 190€. Reppu kätkee sisäänsä kaikki vauvan tarpeeliset tavarat ja hoitovälineet, sekä vanhemman tärkeimmät avaimet, kukkaron sekä puhelimen. 

Värisävy repussa on täysi sama kuin vaunuissakin. Repusta löytyy luonnollisesti myös vaunuihin sopivat kiinnikkeet. 

Kaipaatko iloisia hahmoja, värejä, kuvioita hoitolaukuun? Mallistoista suurin osa on rauhallista ja yksiväristä laukkua, mutta vaihtoehtoja löytyy värejä ja kuosejakin kaipaavalle. 

Disneyn suloiset hahmot löytyvät myös hoitolaukuista. Näistäkin löytyy useampi hyvä ominausuus: reilu koko, isot taskut, kiinnitettävissä useimpiin vaunuihin, edellinen n. 60€ hinta. 

Elodie Details mallistosta löytyy upeat kuviolliset hoitolaukut piristämään päivää. Laukut on reilun kokoisia, kiinnitettävissä useampiin vaunuihin, paljon taskuja, kohtuu hintaisia n. 90€

Hoitolaukun käyttöikää lisää jos laukku näyttää tavalliselta laukulta ja näin hoitolaukkua voi käyttää vauva-ajan jälkeen myös omissa menoissa. Hoitolaukusta saa kyllä pitkäikäisen kaverin kun sitä voi käyttää myös lapsen päivähoitokassina.

Hoitolaukku voi parhaimmillaan olla lapsen kaverina koko lapsuuden. Kestävä ja ajaton laukku kulkee menossa mukana vaikka aikuisuuteen asti.

Babyshopin valikoimista löytyvä Bobo choses laukku on loistava esimerkki aikaa kestävästä hoitolaukusta. Yksinkertaisen tyylikäs ja neutraali kuosi ei hävitä loistoaan. Iso koko jonne mahtuu vauvan kaikki tarpeellinen mutta myös isomman lapsen uintikamat, yökylätarvikkeet ym! Hintaa tällä laukulla on 135€

Hoitolaukuilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo kirpputoreilla joten aina ei tarvitse edes ajatella käyttävänsä laukkua pitkään. Hoitolaukkuja näkee kirpputoreilla aika vähän, ehkäpä juuri tämän monikäyttöisyytensä takia.

Musta pysyy aina muodissa. Helppo käyttöinen laukku jatkaa vanhempien suosikkina pysymistä myös vauva-ajan jälkeen. Valikoimaa on reilusti. Jos laukkuun on halua ja mahdollisuutta panostaa, löytyy upea Boss laukku n. 200€ hinnalla Babyshopin valikoimasta.  Edullisemman tyylikkään hoitolaukun löydät Buddy and Hope valikoimasta n. 40€ hinnalla.

Kaipaatko pientä ja näppärän kokoista hoitolaukkua? Jollyroomin valikoimasta löytyy esimerkiksi Done by Deer mallistosta löytyysopivan kokoinen hoitolaukku pienelle tavara määrälle tinkimättä kuitenkaan laadusta tai ominaisuuksista. Laukussa on monta taskua, sekä oma hoitoalusta. Edullinen hinta on myös lisäplussa tälle hoitolaukulle, n. 45€

Hoitolaukun valinnassa kannattaa miettiä omaa tarvetta, minkä kokoista hoitolaukkua kaipaa. Onko omiin tarpeisiin parempi hoitolaukku vai hoitoreppu? Millainen budjetti on hootolaukun hankintaan mahdollista käyttää? Hoitolaukku on pitkäikäinen ystävä arjessa, ja sen valinta on tärkeä osa vauvatavaroiden hankintaa. 

Lue lisää

*mainoslinkki