Mitä joululahjaksi lapselle?

Joululahja pojalle, Joululahja tytölle

Mitä joululahjaksi lapselle? Tästä ideoita joululahjoihin eri ikäisille lapsille ja nuorille. Vaikka voi lahjan saajan vanhemmilta kysyä onko lahjatoivetta, välillä on kuitenkin mukava antaa lahjaksi kiva yllätys. Miten ihanaa onkaan avata itselle mieluisa lahja. Kannattaa miettiä mistä lahjan saaja pitää, mitkä ovat hänen harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteita. 

Joululahja vähävaraiselle lapselle voi lahjoittaa Hopen kautta, joulupuu keräyksen kautta, sekä monen pienemmän paikallisen järjestön kautta. Näiden kanssa kannattaa seurailla ilmoituksia sosiaalisesta mediasta, kauppojen ilmotustauluilla ja lehdissä, jotta löytää oikean ajankohdan lahjan toimittamiselle. 

joululahja pojalle

Joululahja vauvalle

Alle 1-v vauva ei vielä juuri lahjoista ymmärrä, mutta varmasti hänenkin on ihana omaa lahjaansa ihmetellä. Pakettiin voi sujauttaa vaatteita tavallisimmin kokoa 80cm, 86cm tai 92cm. Mieluummin hieman reilu koko kuin valmiiksi pieni. 

Leluista pienet pitävät väreistä, äänistä ja muodoista. Palikat, pinottavat lelut, päältä ajettavat autot, mopot. Myös kylpylelut ovat varmasti suosiossa tämän ikäisillä. Juuri kävelemistä harjoittelevalle voi ostaa taaperokärryn. 

Lelut ja vaatteet löydät täältä!

Parhaat lahjaideat koko perheelle

Lahjan voi myös ostaa koko perheelle yhteiseksi tai perheen lapsille yhteiseksi. Iästä riippumatta laadukkaat ja pitkäikäiset lahjat löydät liikunnan maailmasta. Pieni tekee jumppamatolla kuperkeikkoja, isot siltakaatoja ja kärrynpyöriä. Vanhemmat voivat venytellä, harjoittaa joogaa ym. Trampoliinilla voi pomppia kaikenikäiset! Puolapuut ja voimistelu renkaat ovat myös takuuvarmoja liikuttajia monen ikäisille lapsille. Pallot kehittävät silmän ja käden yhteistyötä, pienen kanssa voi harjoitella pallon heittämistä ja kiinni ottamista. Isomman kanssa pelata jalkapalloa. 

Lautapelejä löytyy myös jokaiselle ikäryhmälle omansa. Pienet voi aloittaa yksinkertaisista peleistä ja isommille lapsille peleistä saa löytyä jo hieman haastetta. Palapelit ovat myös monen suosiossa, pienille nuppi versioita ja isoille haastavampia.

Suosituimmat pelit löydät edullisesti täältä! 

Myös äänikirja palvelut ovat suosittuja lasten ja nuorten keskuudessa. 

2-3 vuotiaat taaperot aloittavat leikkimään esineillä.

Taaperoille mieluisia lahjoja ovat perässä vedettävät lelut, keittiöleikki, nukkeleikki, autoradat, askartelu jutut muovailuvahat, taikahiekka, myrkytön muovailuvaha. 

Myös tv ohjelmista tutut hahmot usein alkavat kiinnostaa tämän ikäistä, Littles petshop, schleich heppajutut, ryhmä Hau, palomies Sami. nuppipalapelit, palikat. Duplot! Motoriseen harjoitteluun pallo tai jumppamatto! 

Peleistä esim. Haban ensipelit, Djecon ensipelit

joululahja tytölle

4-5 vuotiaat ovat jo taitavia leikkijöitä.

Tässä iässä  roolileikit ovat usein suosiossa, suosikki hahmon vaate on takuu varma valinta lahjaksi. Esim. palomiespuku, prinsessapuku. Tämän ikäisenä lapset osaavat rakentaa duploilla hienoja rakennelmia, ja ne ovat laadukkaita pitkäikäisiä leluja. Motorisen kehityksen tueksi pallo, trampoliini, renkaat, jumppamatto. 

Lautapeleistä esim. junior monopoly, kimble, junior cluedo, muistipelit.

joululahja lapselle

6-7 vuotiaat lapset ovat esikoulu ja kouluiässä

Pikkukoululaisella tehtäväkirjat, kynät kumit ovat suosittuja. Tässä iässä lapsi usein saa ensimmäisen oman puhelimensa. Oman puhelimen saaminen on iso juttu. Puhelimen lisätarvikkeet ovat takuuvarmoja suosikkeja.

Iso valikoima leluja täältä! 

Kirjat ja askartelutarvikkeet löydät täältä!  

8-10v tytöille ja pojille

Isommat pitävät jo pikku lego sarjoista. Lahjakortit, yhteinen tekeminen, elokuvaliput, konserttiliput. Lautapelit,kirjat ja netin palvelut. 

Teinien joululahjat: 

Joululahja 10-12v pojalle hauska joululahja on yhdessä tekeminen, lahjakortti esim kiipeilemään, elokuviin, ruokapaikkaan. Myös merkkivaatteet alkavat usein kiinnostaa tässä kohtaa, urheiluliikkeistä löytää helposti mieluisat lahjat.  Äänikirja palvelut ovat nuorten suosiossa. Kunnon kuullokkeet musiikin ja kirjojen kuunteluun ovat myös hyvä lahjaidea pojalle. 

Jos lapsi tykkää pelata tietokoneella, ja osaat ostaa oikean pelin niin tällä et voi epäonnistua. 

Joululahjaksi 10-12 vuotiaalle tytölle suosittelen myös lahjakorttia, näin pääsee itse shoppailemaan itselleen sopivimman lahjan. Mutta jos haluat antaa yllätyksen joululahjaksi kannattaa miettiä jotain seuraavista joululahja ideoista:

Leffaliput, meikit, vaatteet, yöpaita, fleeceaamutakki. Kirjakaupan kynät, kumit, pienet vihot, ystäväkirjat. Kirja lahja tai lahjaksi äänikirjapalvelu! 

Nuorten suomimat vaatteet löytyy Kids Brand Storesta täältä!

 

joululahja idea