Mikä puhelin ekaluokkaiselle?

paras puhelin ekaluokkalaiselle

Ensimmäinen puhelin lapselle on jännittävä ja usein hyvin pitkään odotettu juttu. Puhelin edustaa lapselle isona olemista ja on osa itsenäistymistä, kun voi soitella kavereille. Lapset myös vertailevat toisiinsa, ketä saanut puhelimen ja ketä vielä ei. Paras puhelin lapselle löytyy omasta tarpeesta. 

Usein eskari vuonna tai ensimmäiselle luokalle mentäessä tulee ensimmäinen oma puhelin ajankohtaiseksi. Yleisimmin silloin kun lapsi alkaa liikkumaan laajemmalti itsenäisesti. Näin vanhemmilla ja lapsella on turva puhelimesta. Lapselle ja vanhemmalle pystyy tarvittaessa soittamaan, mutta myös puhelimen avustuksella on mahdollista seurata lapsen liikkumista. Tämä antaa lapselle ja aikuiselle mielenrauhan kun tietää että lapsi on perillä turvallisesti. 

ensimmäinen puhelin lapselle

Joskus ensimmäinen puhelin löytyy jo valmiina kotoa. Onko vanhemmilta tai isovanhemmilta jäänyt ylimääräiseksi hyvä, käytetty puhelin lapsen käyttöön? Pienet koululaiset eivät vielä useinkaan osaa verrata merkkejä tai malleja, vaan puhelimesta kuin puhelimesta ollaan aidosti onnellisia. Puhelin voi myös rikkoutua helposti, joten kovin arvokasta puhelinta lapselle ei ehkä ensimmäiseksi puhelimeksi kannata hankkia. 

Näytönsuojalla, panssarilasilla sekä suojakuorilla pystyt säästämään satasia näytön vaihdossa, sekä pidentää puhelimen käyttöikää reilusti. uusi suojalasi tai panssarilasi kannattaa aina olla valmiina kotona, näin saat heti rikkoutuneen tilalle uuden. Eikä näyttö pääse rikkoutumaan kun odotat uutta suojalasia.

Edulliset suojakalvot ja panssarilasit löydät täältä! 

Suojalasit on helppo ja nopea laittaa itse, eikä sitä voi juurikaan mokata. Kunhan muistat puhdistaa näytön hyvin lasin mukana tulevilla puhdistusliinoilla. 

Huomioitavaa lapsen puhelimen valinnassa:

  • Halutaanko ostaa älypuhelin vai puhelin ilman nettiä? Tavallista matkapuhelinta ei pysty seuraamaan, eikä siihen saa asennettua sovelluksia. Pystyt kuitenkin soittamaan lapselle ja lapsi pystyy soittamaan sinulle. 
  • Halutaanko lasta seurata paikannuksen välityksellä? Paikannus toimii parhaiten jos perheen puhelimet ovat samanmerkkisiä. Applen oma etsi iphone toimii loistavasti, mutta tällä et voi seurata android puhelinta. Android puhelimissa esimerkiksi familylink sovellus toimi loistavasti. Toki samainen sovellus toimii Applen ja android puhelimien välilläkin.  
  • Mitä puhelin saa maksaa? Halutaanko lapselle uusi puhelin vai löytyykö perheestä käytetty. Myös käytettyjä puhelimia myy useampikin nettikauppa. 
  • Osaako lapsi lukea? Jos lapsi ei vielä lue on älypuhelin helpompi käyttää. Voit liittää kuvan jokaiseen numeroon ja lähettää ääniviestejä sovellusten kautta esim. whatsupp.

Liittymän valinta on myös tärkeä asia, oikean liittymän valinnalla vältyt yllättävältä puhelin laskulta. Liittymä jossa on rajaton käyttö on turvallinen ja helppo. Toki jos lapsi soittaa muutaman puhelun kuukaudessa ja netinkin käyttö on pientä, tulee liittymä aika kalliiksi.  Mutta taas jos liittymä joutuu vääriin käsiin tai lapsi vahingossa soittaa sillä liikaa, voi edessä olla isokin puhelin lasku. Joten omasta ja lapsen tarpeesta kannattaa miettiä millaisen liittymän lapselle hankkii. 

 DNA liittymät edullisesti täältä

Telia liittymät edullisesti täältä

Molemmilta operaattoreilta saat loistavan liittymän lapsen tarpeisiin. Valitse vain omaan tarpeeseenne sopivin vaihtoehto! 

Android käyttöjärjestelmää käyttävät Samsung puhelimet ovat monen suosikkeja ensimmäiseksi puhelimeksi. Edullisuus on näissä valttikortti. Adroid antaa myös mahdollisuuden seurata lasta google mapsin avulla tai erikseen ladattavilla sovelluksilla. Voit myös määrittää mitä sovelluksia lapsia saa ladata ja miten paljon ruutuaikaa lapsi saa päivittäin käyttää.

Samsung Galaxy mallistosta löytyy edullisia n. 100-250€ puhelimia, jotka ovat loistavia hinta laatu suhteeltaan lapsen käyttöön. 

Ios käyttöjärjestelmää käyttävät Applen puhelimet toimivat saumattomasti yhteen. Saat perhejaon yhdessä lasten kanssa ja näin myös pilvi tallennustila on yhteinen. Seuraat lasta kätevästi etsi Iphone sovelluksen avulla. Lisäksi pystyt valitsemaan mitä sovelluksia lapsi saa puhelimeensa ladata ja paljonko ruutuaikaa päivittäin saa käyttää. Pystyt myös valitsemaan mitä sovelluksia voi käyttää ruutuajan loputtua, esimerkiksi voit sallia soittamisen ja viestien lähetyksen. 

Iphonellakin on edullisempia vanhempia malleja. Tällä hetkelle esimerkiksi Iphone 8:n saa uutena n. 190€ hintaan. 

Ensimmäinen oma puhelin on lapselle iso juttu. Sitä on usein odotettu pitkään, varsinkin jos perheessä on sisaruksia joilla jo on puhelin. Puhelimen käytöstä kannattaa keskustella lapsen kanssa, mitä puhelimella on luvallista tehdä ja mitä ei. Eri operaattorit tarjoavat estoja esimerkiksi palvelunumeroihin, jolloin lapsi ei voi käydä tyhjentämässä Cola automaattia tai puhelimen kadotessa sillä ei voi maksaa ostoksia. 

Paikannus kannattaa puhelimessa pitää aina päällä. Jos puhelin katoaa se on helpompi löytää. Toki tämä ominaisuus tuo turvaa myös vanhemmille, kun lapsen liikkeitä voi seurata puhelimesta. Hyvä vinkki on myös laittaa oma puhelin numero lapsen puhelimeen näkyville, kuoreen tai vaikka laastariteipillä taakse. Näin puhelin voi kadotessaan löytää takaisin. 

Lue lisää

Mitä lahjaksi nuorelle?