Mitä lahjaksi teini-ikäiselle nuorelle?

lahja valmistuneelle

Lahjat nuorille on välillä haastavia, syntymäpäivät, valmistujaiset, joulu ym. Lahjoja annetaan pitkin vuotta ja onkin ihana antaa nuorelle tarpeellinen sekä toivottu lahja. 

Nuorelta itseltään kannattaa tietysti kysellä lahjatoivetta, mutta aina välillä on kiva yllättää lahjan saaja. Täältä löydät ideoita ja lahjaksi nuorelle.

Teinit ja esi-teinit ovat hyvin laatutietoisia ja monelle status kaveripiireissä on tärkeää. Vaikkakin on ollu positiivista huomata että nykynuorilta löytyy omaa uskallusta olla erilainen. Myös ympäristö näkökulma on monen nuoren mielessä. Mietittävää lahjaa valitessa:

  • Harrastaako nuori jotain?
  • Onko nuorella tai perheessä lemmikkejä? 
  • Mistä nuori on kiinnostunut?
  • Mistä nuori pitää?
  • Lukeeko hän mielellään?
  • Kiinnostaako nuorta meikit, hajuvedet, kauneus?
  • Haluatko antaa fyysisen lahjan, palvelun, lahjakortin tai rahalahjan?

Pukeutuminen, lahjakortit

Se miten nuori pukeutuu, on harvalle yhdentekevää. Vaatteita on vaikea ostaa lahjaksi, jollei ole tarkkaa toivomusta vaatteesta, merkistä, mallista ja koosta. Tietysti lahjakortit ovat aina oivia lahjaideoita, jotka varmasti miellyttävät nuorta. Lahjakorttia ostaessa kannattaa varmistaa että summalla saa kaupasta jotain. Jos lahjakortin arvo on pieni, voi se jäädä käyttämättä jos nuorella ei itsellään ole rahaa käytettäväksi. Tällöin on parempi antaa lahjaksi pieni summa rahaa. 

Suosittuja kauppoja nuorten keskuudessa ovat urheiluvaateliikkeet, Helly Hansen takit ja Kånken reput ovat hyviä lahjaideoita. Monet isot ketjuliikkeet kuten NewYorker, H&M ja Lindex tarjoavat nuorille vaatteita. Moneen kauppakeskukseen saa ostettua myös lahjakortin niin että lahjan saaja voi valita mistä kauppakeskuksen liikkeestä lahjan käy itselleen ostamassa. 

KidsBradStore on ruotsalainen nettikauppa, josta löytyy nuorten suositut merkkivaatteet. Valikoimista löytyy mm seuraavat merkit Fila, Tommy Hilfiger, Gant, Ellesse ja monia muita. Valikoimasta löytyy asusteet sekä talvitakit myös. 

KidsBrandStoressa on myös usein alennus päiviä, jolloin saat suosikki merkit vielä edullisemmin.

Nuorten vaatetuksessa riittää usein muutama suosikki joita käytetään vuosia, joten tässä kohtaa on jo tärkeää panostaa laatuun. 

 

Ginatricot on varsinkin nuorten naisten suosiossa. Kauniita kohtuuhintaisia vaatteita arkeen ja juhlaan. Valikoimasta löytyy myös asusteet ja korut.  Vaatteilla on vaihto-oikeus, joten voit ostaa myös valmiiksi ihanan pehmeän paketin. 

Ginaan voi ostaa myös pienemmän lahjakortin ja nuori löytää silti ostettavaa. Nuorelle lahjaa ostaessa kannattaa aina valita sellainen summa jolla kaupasta saa oikeasti ostettua jotain ilman oman rahan käyttämistä. Näin varmistat että nuori saa lahjansa käytettyä. 

Scandianvian outdoor valikoimasta löydät Kånken reput, Helly Hansenin takit, pipot ja hanskat sekä paljon muuta. Urheilevalle nuorelle löytyy myös laaja valikoima välineitä. 

Kosmetiikka & hajuvedet

Meikit, ihonhoito ja tuoksut ovat nuorille tärkeitä. On ihana saada yllätyslahjana käytännöllinen ja toivottu tuoksu tai meikki, ilahduttaa lahjan saajaa vielä pitkään. Lahjaksi voi antaa perusmeikkejä, pesuaineita, hemmottelusettejä, kynsilakkoja, joten näistä löytyy varmasti jokaiselle kukkarolle sopiva lahja. Myös pojille voi ostaa suihkugeelejä tai iho ongelmista kärsivälle pojalle hoitosetin iholle.  

Kosmetiikkaa kuluu useimmiten paljon ja sitä on ihana ostaa. Edullisia lahjoja löydät oletkaunis.fi valikoimasta paljon.

Hittituotteeksi nuorten keskuudessa on nousseet erilaiset Goodieboxit. Nämä ovat ”yllätyslaatikoita” jotka saapuvat kotiin kerran kuukaudessa. Paketin arvon on monin kertainen suhteessa ostohintaan.

Esimerkiksi goodiebox.fi tarjoaa kosmetiikka pakettia 24.95€ hintaan ja paketin arvo on joka kuukausi yli 100€. Lisäksi tästä saat ihana yllätyksen ilahduttamaan joka kuukausi. Goodieboxia voit tilata kuukaudeksi tai jatkuvana tilauksena joka kuukausi niin kauan kuin haluat. Tämä loistava lahjaidea myös kevään valmistujaisiin, yo-lahjaksikin! 

Lukeminen, kirjat ja äänikirjat

Äänikirjat ovat monen nuoren mieleen. Äänikirja palvelun voi ostaa myös lahjaksi, ilmaisen kokeilujakson voi käyttää alussa. Palvelun voi ostaa kuukausittaiseksi lahjaksi, josta on iloa koko vuodeksi tai vaikka vain kuukaudeksi. Tuhansia kirjoja joista valita ja joiden maailmaan uppoutua joululomalla, sekä arkena loman jälkeen. Äänikirjoja on palveluissa erikielillä, joten vaikka englannin kielisen kirjan kuuntelu on loistava tyyli kartuttaa kielitaitoa. Lahja joka ilahduttaa pitkään!

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa on yli satatuhatta äänikirjaa ja e-kirjaa. BookBeatista löytyy kirjoja eri kielillä esim. suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi. Uudet käyttäjän saavat kokeilla palvelua 2 viikkoa maksutta! 

Fyysisissä kirjoissa on oma tunnelmansa. Ne ovatkin jokaisen joulun tunnelman luojia. Kirjoista pitävä nuori varmasti ilahtuu uudesta lempikirjasta tai lahjakortista kirjakauppaan.

Adlibiriksen valikoimasta löytyy edulliset lahjaideat nuorelle. Kirjat, kalenterit, kynät sekä askarteluvälineet antavat paljon mahtavia lahjaideoita muutamalla kympillä. 

Puhelimet, tabletit, liittymät

Elektroniikka, pelit, puhelimet sekä nopeat yhteydet ovat nuorille usein jopa ”elintärkeitä”. Netti antaa meille hurjan paljon mahdollisuuksia, hyviä ja huonojakin. Mutta valvottuna internetin maailma on nuorellekkin turvallinen. Sosiaalisen median kanavat ovat loistavia myös yksinäisyyden vähentämisessä, nuori voi helpommin löytää netin välityksellä itselleen uusia samanhenkisiä ystäviä.

Maksaako nuori puhelinlaskunsa itse? Kilpailuta nuoren liittymä ja maksa hänelle lahjaksi muutaman kuukauden puhelinlasku! Moi mobiili tarjoaa loistavan edullisen liittymän, joka toimii myös nopealla 5G yhteydellä.

Katsooko nuori mielellään urheilua, sarjoja elokuvia? Viaplay tarjoaa edullisesti suurin valikoiman katsottavaa. Edullinen kuukausi hinta ja näin voit site päättää montako kuukautta palvelua maksat. 

Kuullokkeet

Laadukkaat langattomat kuullokkeet ovat monen nuoren ja vanhemman toivomuslistalla. Kuullokkeita voi käyttää äänikirjojen kanssa, musiikin kuuntelussa, koulutehtävien kuuntelemiseen ja rentoutumiseen. Kuullokkeet voit ostaa edullisesti kuluttomalla osamaksulla. Jälleen kerran loistava ja toivottu lahjaidea! 

Valittavaksi jää kaipaako nuori pieniä nappikuulokkeita vai suurempia pehmeitä kuullokkeita? Lahjattomat bluetooth kuullokkeet ovat nuorten suosiossa, johdot rikkoutuvat ja sotkeutuvat helposti. Stockmann tarjoaa laajan valikoiman todella laadukkaita kuullokkeita. Musiikin kuuntelussa kuulokkeen laadulla on väliä. Hinta laatu suhdetta kannattaa tarkkailla, kuullokkeiden hinta nousee helposti korkeaksi. Mietittäväksi jää oma budjetti jonka lahjaan haluaa laittaa. 

Kodin tavarat omaan kotiin muuttavalle

Hyvä lahjaidea omaan kotiin muuttavalle nuorelle on löytyy kodin käyttötavaroista. Katsele ympärille kotona ja mieti mitä kaikkea kotiin on pitänyt hankkia. Pyyhkeet, lakanat, kattilat, astiat, ruokailuvälineet, siivousvälineet ovat kaikki pakollisia ostoja ja niihin saa helposti uppoamaan paljon rahaa. Tästä löytyy myös lahjat jokaiselle budjetille. 

Stockmannin valikoimasta löydät laadukkaat lahjat kotiin, pukeutumiseen, kauneuteen, hemmotteluun sekä urheiluun. Lahjakortti on loistava jollet tietdä suoraan mitä lahjan saaja haluaa. Moni nuori kerää astioita, pyyhkeitä, lakanoita lahjaksi ennen omaan kotiin muuttoa. Suosittuja ovat Marimekon sekä Iittalan astiat. Nuorelle voi lahjaksi ostaa jotain sellaista jota nuorella ei olisi itsellään mahdollisuutta hankkia. 

Leffaliput, ravintolat, elämyslahjat, liikunta

Yhteinen tekeminen on aina ihana lahja, leffaliput, ravintola lahjakortti, urheilutapahtumaan lahjakortti, lupaus viedä nuori vaikka hemmottelupäivälle kylpylään tai metsäretkelle grillaamaan vaahtokarkkeja. Kulttuurista tykkää myös moni nuori, joten teatteriliput, museoliput ovat oivia lahjoja jos tiedät nuoren pitävän tämän tyylisestä aktiviteetista. Erilaiset urheiluaktiviteetteja tarjoavat puistot, super park , trampoliini park, kiipely maailma ym. ovat loistavia lahjoja liikunnasta pitävälle nuorelle.

Aikaa meillä kaikilla on saman verran, joten sen antaminen on aina arvokas lahja. 

Arvo-osuustilin avaaminen nuorelle on loistava lahja tulevaisuuteen. Voit sisällyttää lahjaan pienen opetustuokion osakkeiden ja rahastojen maailmaan, tai vain sijoittaa lapselle tai nuorelle ja näin antaa hänen huomata itse miten korkoa korolle ilmiö kasvattaa rahoja itsestään. Pitkäaikaiseen sijoituksessa tämä näkyy parhaiten. 

Nordnetin valikoimista löytyy edullisia ja kuluttomiakin indeksirahastoja joista sijoittaminen on helppoa aloittaa. Jo 15€/kk riittää. Tilin avaamisen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. 

Lahjan antamisesta ei kannata ottaa liikaa paineita. Useilla nettikaupoilla on pitkä palautusaika, joten lahjan voi tarvittaessa vaihtaa. Lahjakortti tai rahalahja on aina turvallinen vaihtoehto. Mutta jouluun tietysti kuuluu lahjojen avaaminen ja onkin ihana jos nuorellakin on muutama lahja.  

*mainoslinkki