Löydä paras talvikenkä taaperolle

Pienen taaperon hyvältä talvikengältä vaaditaan paljon, ja syystäkin.  Kengän pitää olla mm. lämmin, joustava, kevyt, vedenpitävä ja helposti puettava. Taaperoiden ja lasten talviulkoilu on todella kurjaa jos varpaat on jäässä ja muutenkin kylmä. 

Lasten talvikenkiä löytyy monenlaisia. Kannattaa miettiä valmiiksi tärkeimmät ominaisuudet joita kengästä haluaa löytyvän. Tässä listaa tärkeimmistä lasten talvikenkien ominaisuuksista, joita kengältä voi vaatia. 

  • lämmin, hyvin eristävä pohja
  • vedenpitävä
  • helppo pukea
  • notkea pohja
  • pitävä pohja estää liukastumisia
  • kevyt
  • korkea varsi pitää lumen pois kengästä

Parhaat talvikengät lapselle löytää tutuilta merkeiltä. Viking, Superfit ja Kuoma on pitänyt johtavaa asemaansa jo pitkään, eikä suotta. Heillä molemmilla on hyvin innovatiivinen näkemys lasten kengistä. Kaikki tärkeät ominaisuudet on huomioitu. Näin lapsen on mukava ja lämmin liikkua ulkona. Kengät on helposti puettavia, kevyitä ja notkeita. Kaikilta löytyy  kohtuu hintaisia kenkiä sekä hyvä jälleenmyyntiarvo myös käytettynä.  

Jos kaipaat lapsen talvikenkiin kiristystä, kannattaa tutustua Superfit malliston talvikenkiin. Loistavia kenkiä, joissa kiristys nopeasti tarralla. 

Viking Windchill GTX lasten talvisaapas on monivuotinen testivoittaja, ansaitusti. Tästä löytyy kaikki tärkeät ominaisuudet. Täysin vedenpitävä, tämän kanssa voit leikkiä loskakelillä huoletta. Ja varpaat pysyvät kuivana. Talviselle kumisaappaalle tämä on myös loistava korvike, vedenpitonsa ansiosta.

Kenkä on myös konepestävä. Turhaa pesua kannattaa kuitenkin välttää, koska vedenpito kärsii jokaisesta pesusta. Tämä on hyvä huomioida myös jos ostaa lapsen talvikengät käytettynä.  

Talvikengässä on hyvin notkea pohja, pitävä kuviointi ja hyvin kylmyyttä eristävä pohjallinen. Lisäksi kengässä on tilaa villasukalle. 

Viking talvikengistä löytyy kokoja 19-30 välillä. Kohtuuhintainen talvikenkä maksaa n. 60€. Värejä löytyy muutama, sininen, pinkki ja musta. 

Kuomat ovat osalle vanhemmista tutut jo omasta lapsuudesta. Nämä suositut lasten talvikengät täyttävät päiväkotien eteiset vuodesta toiseen.

Perusmallinen Kuoma ei kuitenkaan ole vedenpitävä, joten tämä kenkä sopii parhaiten pakkaselle. Osa Kuoman malleista on vettä hylkiviä ja lisäksi saatavilla on kalliimpi vedenpitävä malli. 

Kuomat ovat lämpimät, kevyet, notkeat, helposti puettavat ja omaavat loistavan pohjan Suomen keleihin. 

Kuoman pohjan rakenne antaa hyvän kolon talvihaalarin jalkalenkille ja näin lahkeet pysyvät paikallaan eikä lumi pääse haalarin sisälle. 

Hintaa Kuomilla on mallista riippuen 45€-70€ välillä. Kokoja pienistä 18 koosta alkaen aina aikuiseen saakka. 

Kaipaatko talvikenkiä joissa on kiristys? Varsinkin ihan pieneille taaperoille kiristys voi olla tarpeen jotta kenkä pysyy paremmin jalassa.

Superfit Husky on lämmin talvikenkä taaperolle sekä isommallekkin lapselle. Kengässä on pitävä pohja, lämmin vuori ja täysin vedenpitävä kalvo. Lämmöneristys näissä ei ole yhtä hyvä kuin Vinking tai Kuomissa. Mutta vedenpitävyys on loistoluokkaa, näillä voit huoletta hyppiä loskassa. 

Kovin palelevalle lapselle nämä ovat loistavat kengät syksyyn ja kevääseen. Hikoilevalle lapselle loistavat kengät talveen. 

Superfit kengissä on eniten paljasjalkakenkiä muistuttavat pohjat, vaikkei nämä paljasjalkakengät olekkaan. Ohuet, erittäin taipuisat, lähes tasaiset.

Kokoja löytyy 18-32 välillä ja hintaa mallista riippuen 50-70€ välillä. 

Etsitkö edullisia, mutta laadukkaita talvikenkiä lapselle? Booztletin valikoimista löytyy laaja valikoiman kaiken ikäisille lapsille. Kannattaa kurkata josko sattuisi löytymään juuri sopiva koko omalle lapselle. 

Lasten talvikengissä tärkeintä on koko. Kenkä ei saa puristaa mistään, askellukseen ja lisälämmikkeelle on hyvä olla tilaa. Näin veri pääsee kiertämään ja varpaat pysyvät lämpöisenä koko ulkoilun. Kengissä saa olla tilaa n. 2cm. 

Lasten kengien ostaminen verkkokaupasta on helppoa ja nopeaa. Ilman ruuhkaa, jonottamista ja tylsistyvää lasta. Voit tilata kaksikin kokoa ja näin varmistaa oikean koon. Jokaisella valmistajalla on myös kokotaulukko josta voit tarkistaa oikean koon. Sovitatte rauhassa kotona ja palautus onnistuu tarvittaessa helposti. 

Oikeilla varustella talviulkoilu on hauskaa koko perheelle <3

Lue lisää