Lämpökerrasto lapsille syksyyn ja talveen

lämpökerrasto lapselle

Lämpökerrasto helpottaa huomattavasti talven ja syksyn pukeutumista. Kun lapsella on sopivan lämpöinen olo, on ulkona oleminen mukavaa ja talven riemuista saa nauttia täysillä. 

Tekninen tai merinovillainen kerrasto puetaan ensimmäiseksi, suoraan iholle. Näin iho pysyy kuivana ja lämpimänä. Kovalla pakkasella tai viluisella lapsella voit lisäksi lisätä vielä fleeceä tai villafroteeta. 

Lämpökerrastoja on monelaisia, mistä löytää sopiva omalle lapselle? Paras lämpökerrasto lapselle ei välttämättä ole merinovillainen, vaikka tämän ominaiusuudet vetävätkin parhaat arvosanat. Herkkä iho, ihottumat ym voivat tehdä villasta epämielyttävän iholla ja tällöin tarvitaan keinokuituista teknistä kerrastoa. 

Teknisen lämpökerraston plussat ja miinukset:

 • hyvä lämmittäjä
 • ei hiosta, siirtää hien pois iholta
 • ei kutita
 • usein edullisempi kuin villainen

Merinovillaisen lämpökerraston plussat ja miinukset: 

 • villa erinomainen lämmittäjä
 • ei hiosta
 • hengittää
 • lämmittää tai viilentää tarvittaessa
 • ekologinen luonnonmateriaali
 • pesun tarve vähäinen
 • voi kutittaa herkkäihoista
 • ei irtoa mikromuoveja pesussa

Kuten huomaatte, molemmissa hyvät ja huonot puolet. Pehmeä merinovilla sopii useammille, mutta loistava vaihtoehto on myös teknisessä kerrastossa. Molemmat hoitavat tehtävänsä mallikkaasti. Molemmat ovat myös konepestäviä. Joten lapsen tarpeesta voit valita teille sopivan vaihtoehdon. 

Lindexin valikoimasta löydät kohtuuhintaiset, laadukkaat lämpökerrastot. Kerrastoja löytyy hauskoilla kuvioilla sekä rauhallisen yksivärisenä. Heidän mallistonsa kaikki kerrastot myydään paita ja housut erikseen, joten voit sekoittaa kuoseja ja värejä. Osa lapsista on myös erikokoisia housujen ja paidan kanssa, joten helpottaa oikean koon löytämistä. 

Kokoja mallistosta löytyy vauvasta kouluikäiseen, 122/128cm saakka. Hintaa yksittäisellä vaatteella on n. 25€, mallista riippuen. 

Lindexin vaatteet on usein pitkiä ja kapeita, se hyvä ottaa huomioon kokoa valitessa. Merinovillainen alusasu saa olla ihonmyötäinen.

Villafrotee puetaan lämpökerraston tai sisävaatteiden päälle. Tämä on loistava vaihtoehto fleecevaatteille. Hengittävä ja lämmin lisä talvipukeutumiseen. Kaksioisaisena voit käyttää myös vain toista osaa. 

Lämpökerrastoja ilman villa löytyy myös laaja valikoima. Harmillisesti monessa nettikaupassa ne laitetaan villaisten kerrastojen joukkoon, joten joudut katsomaan kumpaa kerrastoa etsitkin. Villaisen tunnistaa helposti wool tai merinowool merkistä, jota luonnollisesti keinokuituisessa kerrastossa ei ole.

Reima ja Didrikson ovat molemmat suosittuja, laadukkaita merkkejä joilta löytyy myös tekninen kerrasto lämmittämään ilman villaa. 

Reiman mallistosta löytyy kirkkaita värejä, Lani kerrastosta. Tämä malli on thermolite kangasta joka poistaa kosteuden iholta ja lämmittää ihanasti kylmänä päivänä. Kokoja on 80cm-160cm välillä. Hintaa n. 50€. 

 

Didrikson Janis kerrasto on hieman paksumpi, jossa on harjattu sisäpuoli. Sopii herkästi palelevalle lapselle. Tämäkin kerrasto siirtää kosteuden pois iholta, hengittää ja pitää näin olon mukavana. Värejä löytyy useampikin. Kokoja 80cm-140cm välillä ja hintaa koko setillä varsin kohtuullinen 50€. 

Edullista kerrastoa etsivän kannattaa suunnata Boozletin valikoimaan, mutta jos sieltä ei löydy sopivaa kannattaa myös tutustua edullisimpiin merkkeihin. Esimerkiksi kuva Nordbjorn kerrasto on nyt tarjouksessa 19€ Jollyroomilla. Kokoja 80cm-150cm välillä. Värivaihtoehtoja on useita. 

Merinovillaisia vaihtoehtoja on tarjolla paljon. Onneksemme valikoima lisääntyy kokoajan. Hintaluokkia ja malleja usealta valmistajalta. Joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa ja sopiva kerrasto lämmittämään talvipäiviin.

Kerrastoista on tehty kauniita ja leikkisiä, joten niitä voi käyttää päivähoidossa sisävaatteena ja näin ei aikaa kulu vaatteita vaihtaessa. Merinovilla lämmittää sisälläkin, eikä hiosta leikeissä. Varsinkin syys ja talvikuukausina merinovillaiset sisävaatteet ovat loistavia, ja näin valmiina uloslähtiessä lapsen päällä. 

Kuling merinovillaiset vaatteet myydään tuplakoossa, joten kasvuvaraa riittää. Kohtuu hintaiset villaiset vaatteet maksavat n. 27€/kpl, ylä- ja alaosa myydään erikseen. Värejä on useampi ja kokojakin laaja valikoima. 

Isbjörn of Sweden on tunnettu huippulaadukkaista ulkovaatteistaan, eikä merkki petä tälläkään kertaa. Arvokkaammasta päästä nämä kylä ovat ja koko setille tulee hintaa n. 80€, mutta paita ja housut on ostettavissa erikseenkin. 

Reiman mallistosta löytyy hauskasti kuvioitu setti, jossa sisäpuoli pehmeää bambua ja päältä lämmittävää villaa. Kokoja 80cm-160cm välillä ja hintaa koko kerrastolla n. 70€

Etsitkö edullista merinovilla kerrastoa lapselle? Kuling mallistosta löytyy laadukas kerrasto, jolla hintaa vain n. 40€. Värejä löytyy useita ja kokoja 98-152cm välillä. 

Tässä mallissa villan joukossa on unelman pehmeää bambua joukossa. Pehmeä bambu yhdistettynä merinovillaan luo yleellisen perhmeän neuloksen lapsen iholle. Villa on tässäkin edullisesta hinnasta huolimatta mulesing vapaata. 

Mulesing vapaa merinovilla tarkoittaa lampaita satuttamatta tuotettua villaa. Joten tätä merkintää kannattaa etsiä ja panostaa vaatteisiin jotka valmistettu kestävästi. 

Mulesing on kivulias toimenpide jota tehdään lampaille loistartuntojen vähentämiseksi. Onneksi useat valmistajat ovat jo siirtyneet käyttämään mulesing vapaata villaa, vaikka parannettavaa riittää vielä. 

*Mainoslinkki

Lue lisää