Lasten välikausivaatteet

välikausi takki

Välikausi tulee ja tarvitaan taas lapsille vaatetta. Välikaudessa on aivan mahtavaa kun saa liikkua kevyemmissä vaatteissa, sekä nauttia auringosta! Päiväkoti-ikäinen ja koululainen usein kaipaa itselleen välikauteen haalarin sijaan takkia ja housuja. Toki haalarilla on puolensa, se on nopea pukea eikä jätä välipaikkaa liikkuessa selkään. Tässä kannattaa kysyä lapsen mielipidettä kumpi on mieluisampi. Tämän ikäisillä lapsilla usein on tärkeää olla samanlainen ystäviensä kanssa. 

Välikauteen kuuluu hyvin erilaisia kelejä. Välillä tarvitaan lämpöä ja välillä on hyvä saada nopeasti riisuttua / avattua kun leikeissä tuleekin lämmin. Vedenpitävyyttä välikauteen kaivataan myös, jo kosteat aamut riittävät siihen että ainakin housujen ja kenkien on syytä olla vedenpitävät tai ainakin vettä hylkivät. 

Välikausi takit

Välikausi takkeja on hyvin erilaisia, ohuista tuulitakkimaisista lämpimiin softshell takkeihin. Valinnassa kannattaa huomioida käyttäjän tavat liikkua, kovin liikkuvainen lapsi tarvitsee usein viileämmät vaatteet kuin paikallaan olevat lapsi taas palelee helposti. 

Laadukkaita välikausi vaatteita valmistaa useampi merkki, joten valinnan varaa riittää jokaiselle. Tarjolla on urheilullisia, värikkäitä, pastellisia sekä iloisia ja suloisia kuvioita.

Välikausitakkeja löytyy monen hintaisia. Edullisimmat takit voi löytää n. 30€ hinnalla kun taas merkkitakista saa maksaa muutaman satasen, ja tältä väliltä löytyy paljon vaihtoehtoja. Välikausitakin ostossa kannattaa miettiä käyttöikää, jos takkia käyttää useampi lapsi kannattaa satsata kestävään. Jos takki on tarkoitettu varatakiksi mökille, ehdottomasti kannattaa etsiä edullisin itselle sopiva vaihtoehto. Ennen kaikkea etsiä omaan budjettiin sopivat välikausi vaatteet. 

Polarn O Pyret

Polarn O pyret on tunnettu klassisista laadukkaista käyttömukavuus edellä suunnitelluista välikausi vaatteista. Jokaisen vaatteen kohdalla vesipilariarvo ja hankauksen kesto on korkeimmalla, joten vaatteet kestävät rajuimmatkin leikit. Varsinkin poikien kestävät välikausihousut on tästä mallistosta parhainta mitä voit löytää. Ajattomat kuosit, lasten mieleen olevat värit pitävät malliston vuodesta toiseen suosittuna. Näin myös jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä.   

Polarn O Pyretin valikoimasta löydät myös windfleecetakit sekä windfleecehaalarit, lapsille ja vauvoille. Windfleece on erityisen monikäyttöinen takki jota voit käyttää yksinään välikausitakkina sekä kerrospukeutumiseen kuoritakin tai toppatakin alla ja näin saada lisälämpöä lapselle. 

Nordbjorn

Nordbjorn malliststa löydät hauskat ja värikkäät takit ja haalarit. Edulliset välikausi vaatteet ovat laadukkaita hyvin vettä ja tuulta hylkiviä. Haalareita ja takkeja löytyy laaja koko valikoima 80-122cm välillä. Takkien sekä haalareiden hinta n. 50€

Hummel, Jack Wolfskin, Helly Hansen, 88Attitude

Isompien lasten suosikki merkit löytyy usein urheiluvaate mallistoiden puolelta. Kokoja useimmista löytyy aina 176cm saakka. Hinta haarukka on suuri ja edullisimmillaan välikausitakin voi merkkivaatteiden valikoimasta saada n. 50€ kun taas kalliimmat maksavat hieman 100€ päälle. Isommalla lapsella käyttöikä on pidempi ja näin laatuunkin kannattaa panostaa. Nämä kaikki ovat laadukkaita urheiluvaate merkkejä, jotka valmistavat vaatteita tuulen ja vedenpitävistä hyvin kulutusta kestävistä kankaista! 

Reima ja Reimatec

Laadukkaalla Reimalla on pitkät perinteet Suomalaisten lasten pukemisessa. Meidän oloihin suunnitellut vaatteet ovat kuoseiltaan kauniita sekä ajattomia. Välikausi takkien hinnat vaihtelevat ominaisuuksista riippuen n. 50€-120€ välillä. Muutama ero on hyvä huomata Reiman mallistoossa. Reima on tuulta ja vettä hylkivä edullisempi vaate kun taas Reimatec on veden- ja tuulenpitävä sekä kulutuksen kestoltaan parempi vaate. Molemmille paikkansa, ja molemmat loistavia valintoja lasten välikausi pukeutumiseen. 

Tommy Hilfiger, Peak Performance ym.

Kids Brand Storen valikoimasta löydät laadukkaat, nuorten suosiossa olevat välikausitakit sekä muut vaatteet. Mm, Peak Pearformance, Nike ja Fila valmistavat huippu laaduikkaita sekä urheiluun sopivia vaatteita.  Kokoja mallistoista löytyy ekaluokkalaisita teini-ikäisiin. Takit pyörivät 50€-250€ välillä, joten jokaiselle löytyy omat suosikkinsa. 

Molo Kids

Molo Kids valmista tuttua laatua. Heidän kuosit ja värit ovat upeita, ajattomia ja osa unisex mallisia. Molon mallistosta löytyy ohuempi sadetakki Waiton nimellä liikkuva takki, joka vastaa tuulitakkia. Sekä paksumpaa tavallista välikausi kangasta, tuulta ja vettä pitäviä sekä hyvin kulutusta kestäviä Hopla sekä Carole takkeja. Mallistosta löytyy myös lämpimät softshell takit! Kokoja on laaja valikoima vauvasta koululaiseen ja hinta luokka on laatuunsa nähden hyvinkin kohtuullinen. 

Molon Waiton takki on loistava suomen kesään, hyvä veden ja tuulen pitävä kangas sopii veneilyyn, kesän retkille ja sateisiin päiviin. Tämä takki mahtuu myös todella pieneen tilaan. 

Molon välikausi haalarit jatkavat malliston tuttua linjaa. Laadukas kangas kestää hyvin käytössä. Malliltaan Molon haalarit ovat hieman kapeita ja näin istuvat lapsen päälle hyvin. 

Lego Wear valmistaa hinta laatusuhteeltaan huippuja välikausi vaatteita. Pienten vaatteissa seikkailee tutut legohahmot ja palikat, isompien vaatteissa upeat hillityt kuosit. Veden ja tuulenpito on Legon vaatteissa hyvää. Kokoja löytyy taaperoista kouluikäisiin.  

Välikausihousut

Lasten välikausihousuilta kaivataan kosteuden ja vedenpitoa. Välikauteen usein kuuluu maakosteus ja sateiset kelit, joten on tärkeää ettei vesi pääse läpi. Vedenpitävistä välikausihousuistakin löytyy erilaisia ja niiden valinnassa kannattaa ottaa muutama asia huomioon. Pienemmille käyttäjille on olkaimilla olevat housut usein paremmat. Nämä pysyvät paremmin päällä ja antavat paremmin suojaa selkään sekä mahaan liikkuessa. Isommat lapset ja koululaiset usein haluavat että välikausihousut ovat vain vyötärö kuminauhalla. Joten tässäkin kannattaa kuunnella lasta, varsinkin isomman lapsen mielipiteellä on merkitystä. 

Lahkeissa on tärkeää olla kuminauhat tai muunlainen kiristys ettei lika ja kosteus pääse jalkaan. Kuminauhat lakeissa auttavat lahkeen pysymistä kengän päällä tehokkaimmin. On hyvä jos kuminauhat ovat vaihdettavissa, ne kun helposti rikkoutuvat. 

Välikausihousut ovat myös kätevät lämpimämmällä kelillä, vaikka hupparin kanssa. Pitävät lian ja kosteuden poissa, mutta ovat tarpeeksi hengittävät jottei tule liian kuuma ja sisävaatteet pysyvät puhtaana sekä ehjänä. 

Lasten välikausihousujen valikoima on laaja. Välikausihousujen valinnassa kannattaa miettiä lapsen mallia ja kokoa. Turhan kiristävä tai löysä vyötärö haittaa leikkejä. Henkseleillä olevat housut pysyvät isommallakin lapsella paremmin päällä ja saavat ollakin vyötäröltä hieman löysät. Onneksi monen malliston vyötäröltä löytyy kuminauhan lisäksi kiristys, mm. Molo kids välikausihousuissa. Housujen hinta haitari on laaja, yvät housut voi löytää jo muutaman kympin hinnalla ja toisista housuista saa maksaa lähes 100€. Välikausihousuja voi löytää myös alesta, nettikaupoista kannattaa aina kurkata outlet osiot myös. 

Nettikaupat

Jollyroomin valikoimasta löydät laajan valikoiman merkkejä. Nordbjörn on edullinen ja laadukas merkki. Reimatec välikausi vaatteet ovat tuttuun tapaan laadukkaita sekä hyvin suunniteltuja. Urheiluvaate merkeiltä löytyy isommille lapsille hyvin laadukkaita vaatteita kohtuu hinnalla, Hummel, Five seasons, Jack Wolfskin mm. löytyy Jollyroomin valikoimasta. Urheiluvaate merkkien valikoimista löytyy usein isojakin kokoja aina 176cm saakka. 

Kids Brand Storen valikoimasta löydät laadukkaita merkkivaatteita. Heidän valikoimansa on todella laaja. Palautus ja toimitus nopeaa ja helppoa, lämmin suositus jos etsit koululaiselle välikausi vaatteita. Erityisesti koululaisten kohdalla vaatteiden ulkonäöllä alkaa olla suurikin merkitys, joten ota lapsi mukaan valitsemaan vaatetta itselleen. 

Polarn O Pyret on saanut jo klassikon maineen, kestäviä, laadukkaita vaatteita jotka kestävät lapselta toiselle vuosia. 

Tilaaminen netin kautta on nopeaa ja vaivatonta. Laskulla tilatessa voit helposti tilata useamman mallin tai koon ja sovittaa rauhassa kotona, sekä palauttaa epäsopivan ja maksaa vain sitten ostetun tuotteen. Posti kuljettaa paketit  nopeasti edullisesti molempiin suuntiin. 

*Mainoslinkki