Parhaat lasten sadevaatteet kevääseen ja syksyyn

parhaat lasten sadevaatteet

Kevät ja loska kelit tuovat mukanaan taas uusia haasteita lasten pukeutumisessa. Ulos on mukava mennä, aurinko on tullut takaisin ja loskassa on kiva leikkiä. Vaatetukselle vesileikit on haastavaa aikaa. Miten saada lapsi pysymään kuivana ja lämpimänä? Sadevaatteista löytyy laaja valikoima, fleecevuorella ja ilman, haalaria sekä takki ja housut settejä. Lapsen ikä ja mieltymykset vaikuttavat siihen mikä on omaan tarpeeseen paras ratkaisu. 

Sadevaatteet lapselle

Kun lumi sulaa ja aurinko lämmittää, mutta maa on vielä kylmä on tärkeää pukea lapset vielä lämpimästi. Sopivan lämpötilan saaminen vaatii usein kokeiluja. Kylmä tuuli lisää vaatetuksen tarvetta ja sillon kannattaa lisätä välikerrosta. Lämpivät vedenpitävät sadevaatteet lapsella helpottavat ulos lähtemistä sekä tekevät ulkoilusta mukavaa. Mikäs sen ihanampaa kun hyppiä keväisissä lätäköissä ja rakentaa loskalumesta taidetta. 

Fleecevuorelliset sadeasut ovat loistava valinta kevätkeleihin. Sadeasu on lämmin ja mukava päällä. Lämmin fleecevuori on koko haalarin tai takin ja housujen sisäpinta, joten lämmittää näin kauttaaltaan. Päällikangas on perinteistä kurapukukangasta, joten täysin vedenpitävää. Uudet kankaat kestävät hyvin kulutusta ja näillä voi huoletta myös laskea pyllymäkeä. 

Didriksons sadevaatteet ovat laadukkaita ja suosittuja. Edullisempi merkki Kuling tarjoaa rauhallisia ja kauniita kuvioita, tyylikästä lasten ja aikuisten mieleen. Kumpaakin voimme lämpimästi suositella. 

Kaksiosaisissa puvuissa on pukemista helpottamassa vetoketju ja tarrat olkapäillä, näin lapsen on helppo pukea puku itse. Jos ulkona on viimaa tai muuten kylmä ilma voi puvun alle laittaa lisä kerroksen vaatetta, villa on usein paras materiaali lämmön ja hengittävyyden kannalta. Fleecevuorellisen sadeasun hinta on n. 40€-120€. 

On tärkeää että jalkalenkit on kunnossa, jotta lahkeet eivät nouse kenkien päälle ja näin vesi ei pääse sisään. Jalkalenkkejä saa ostettua myös yksinään, joten rikkoutuneen tilalle on helppo vahtaa uusi. Kumiset jalkalenkit ovat usein kestävämpiä kuin kankaiset.  

Perinteiset lasten sadetakki ja kurahuosut ovat myös suosittuja. Nämä puetaan yhdessä tai erikseen välikausi- tai talvipuvun päälle, ja näin lapsi pysyy sateellakin kuivana. On maku asia kumpi mukavampi, fleecevuorellinen vai vuoreton sadeasu. Pelkät kurahousut suojaavat myös välikausi- ja toppapukua likaantumiselta. Lasten kurahousut on helppo huuhdella liasta puhtaaksi. Vuorettomat sadeasut, takki ja housut lähetevät kaupasta mukaan n. 40€-80€ hintaan.

Polarn O. Pyretin mallistosta löytyy kestävät, laadukkaat sadevaatteet. Kauniit värit, rauhalliset kuosit seuraavat kaudesta toiseen, joten näitä on myös helppo yhdistellä keskenään. Näiden kanssa kelpaa leikkiä sateessa! 

Sadehatut

Koko asun kruunaa hattu. Kun hattu on vedenpitävä ja lieri on tarpeeksi suuri suojaamaan niskaa, pystyy lapsi paremmin lämpimänä. Suloiset sadehatut ovat käytössä mukavia, alle voi laittaa lämmön tarpeen mukaan paksumman tai ohuemman pipon. Sadehattujen kokoja löytyy aina vauvasta, taaperoon ja koululaiseen asti. Sadehatut ovat edullisia n. 18€-25€. Sama sadehattu menee useamman vuoden lapsen kasvaessakin. 

Sadehanskat, kurahanskat lapselle

Hanskat on tärkeä lisä. Kylmät sormet ovat kurjan tuntuset ja leikkejä ei silloin ole kiva jatkaa. Sade hanskoja löytyy erilaisia. On pelkkä kurahanska, jossa ei ole vuorta. Tämän alle tarvitaan keliin sopivat hanskat, joko toppa- tai välikausihanskat. Kevään edetessä lämpimällä kurahanskoja voi käyttää yksinäänkin. Fleecevuorelliset kurahanskat toimivat hyvin loskakelillä. Viluiselle lapselle niiden alle voi lisätä villa tai fleecetumput. Osa välikausi ja toppahanskoista ovat myös vedenpitäviä. Kannattaa kuitenkin muistaa että jo ensimmäinen pesu heikentää vedenpitoa. Lasten kurahanskojen hinnat vaihtelee n. 12€-30€ välillä. 

Kumisaappaat

Ja tärkeimpänä tietysti on pitää jalat kuivina. Mukavat ja lämpimät saappaat ovat loistava valinta lasten ulkoiluun. On kuitenkin tärkeää katsoa ettei saapas ole liian painava ja että saappaan pohja estää liukastumista. Saappaissa on hyvä olla myös kasvuvaraa ja tilaa villasukalle. Saappailla voi leikitellä, valikoimista löytyy monenlaisia kuvioita kuin myös rauhallisia yksivärisiä saappaita.  

POPin valikoista löydät klassiset raita saappaat lapsille. Kestävät, ajattomat saappaat, joilla kelpaa hyppiä lätäköissä! Lisä plussaa näissä pitävä kuminen pohja, sekä aukko kantapään edessä. Tämä mahdollistaa saappaan käytön ratsastamisessakin. Saappaat löydät täältä! 

Kunnon varusteilla joka säällä on mukava ulkoilla! Vesileikit ovat aina olleet lasten mieleen ja oikein pukeutumalla niistä saa vielä mukavampia. Kun päällä kun sadevaatteet, kurahanskat ja saappaat pysyy lapsi kuivana ja lämpimänä. Nautitaan keväästä! 

*mainoslinkki