Kesä parhaat pihaleikit

pihaleikkejä lapsille

Kesän parhaat muistot tulee yhteisistä leikeistä pihalla kavereiden ja perheen kanssa. Myös yksin puuhailu kesällä on kivaa ulkona, riippuen luonnollisestikin lapsen iästä. Periaatteessa kaikki sisälläkin tehtävät leikit voi kesällä kantaa ulos. Ihana piknik viltti alle ja petshopit tai lego leikit mukaan. Leikin päättyessä viltti mukaan ja lelut samassa. Toki kesällä on ihana leikkiä myös muita ulkoleikkejä ja liikunta määräkin lapsilla on helposti paljon suurempi kuin talvella. 

Lapset helposti liimautuvat ruutuihin ja jäävät sisälle kesälläkin, jollei mielekästä tekemistä ole helposti tarjolla. Muistatko omasta lapsuudesta miten hauskaa yhteisten pihaleikkien kanssa oli? On ihanaa saada luoda omille lapsille myös yhteisiä muistoja kesän ulkoleikeistä. Vinkit leikkeihin täältä! 

Perinteiset pihaleikit

Näiden pelaaminen onnistuu myös pienellä pihalla tai vaikka sadepäivän puuhana parvekkeella. Näistä saat myös loistavat lahjaideat lapsille tai vaikka mökkituliaiseksi lapsiperheen mökille. Ajattomat, laadukkaat sekä ikärajattomat pelit ovat varmasti monen mieleen. 

Heittopussi pelejä on useita. Klassikko on erikokoisista reijistä tehty lauta josta saa eri pisteet eri koloista. Eli yritä saada pienimmästä kolosta niin saat suurimmat pisteet! Pienten kanssa voi juhlia jokaisesta koloon osuneesta hernepussista. 

Kroketti on klassikko peli jo vuosikymmenten takaa. Uudistuneessa mallissa käytävät muodostuu pallojen päälle, eikä keppejä tarvitse laittaa maahan. Joten tätä peliä on helppo pelata myös terassilla tai kalliolla. 

Vesileikit pihalle

Vedestä voi nauttia myös muuten kuin uimalla. Vesileikkejä voi leikkiä vesipyssyllä, vesi-ilmapalloilla, liukumäellä sekä hiekkaleluja. Erilaiset vesileikkipöydätkin ovat suosiossa lasten keskuudessa. Pöydällä voi uittaa laivoja ja rakennelle hiekkakakkuja. Leikit ja vesi on turvallista lapsille sekä sotkut pysyvät yhdessä kohtaa. 

Upeat vesiliukumäet sekä kahluualtaat vesisuihkulla tuovat kesäpäivään vilvoitusta ja mukavaa tekemistä lapsille. Näiden parissa lapset jaksavat puuhata päivästä toiseen. Helppoa, nopeaa ja kohtuu hintaista. Liukumäki patjan saa 40€:lla ja dino seikkailuihin sopivan kahluualtaan alle 100€:lla. 

Uusia suosikkileikkejä pihalle

Loistava, edullinen vesi leikki on vesimaalaus. Tähän et tarvitse edes maaleja vaan pelkkää vettä. Osta tavallisia maalipensseleitä, edullinen paketti maksaa vain muutaman euron, laadulla ei tässä ole väliä. Ämpäriin vettä ja pensselillä voi pihalla maalata kiviä, puita, laattoja, terassia, asfalttia ym. vain mielikuvitus rajana! Vesi kuivuu ja homman voi aina aloittaa uudelleen. 

Erilaiset pallopelit, hippa, kirkonrotta, peili, lipun ryöstö, maamerilaiva ym. pihaleikit ovat kaikki kivoja jos porukkaa on enemmän pihalla. Joten kerätkää naapuriston lapset yhteen ja viettäkää mukava pihaliekkipäivä yhdessä. 

Eväsretki omalle pihalle

Kaikki lapset rakastavat eväsretkiä, omalla pihalla, luonnossa, rannalla, metsässä, missä vain. Omalla pihalla on helppo syödä lounas tai aamupala. Tämän kaiken voi toteuttaa myös pienellä pihalla tai parvekkeella. 

Eväsretkelle voi lähteä pelkän viltin kanssa ja erillistä pöytää ei tarvita. Pihaleikeissä taas oma leikkipöytä on monesti kovassa käytössä. Aurinkovarjolla saat tunnelmaa sekä suojaa paahtavimpaan aikaan. 

Muista nesteytys sekä auringolta suojaaminen

Nesteytys on erityisen tärkeää kesällä. Juomapulloa kannattaa kuljettaa mukana kokoajan, näin lapsi muistaa juoda tarpeeksi. Liewoodin valikoimasta löytyy paras juomapullo kesään. Pullon on terästä, joten tästä ei irtoa myrkkyjä juomaveteen. Teräspullo pitää myös juoman sopivan kylmänä ja rakkaan makuisena. Pieni lenkki auttaa kuljetuksessa ja siitä on lapsen helppo pitää kiinni. Lämmin suositus! 

Kuljetatko juomapulloa paljon kassissa? Silloin on tärkeää ettei pullo pääse vuotamaan. Kierre korkilliset pullot ovat loistavia tähän. Toki pillin puuttuminen muuttaa juomista, mutta näiden vesipullojen puhtaana pito on taas helpompaa. Joten valitse pullo joka sopii omaan tarpeeseesi parhaiten! 

Aurinkorasvoissa on eroja. Lapsille kannattaa käyttää mahdollisimman myrkyttömiä ja turvallisia rasvoja, jotta heidän elimistöönsä ei kerry turhia kemikaaleja. 

Alga Maris sarja on saavuttanut suuren suosion. Rasva on ohutta, levittyy helposti ja tuoksuton. Vaikka rasva on tuoksuton se ei tuoksu pahalta, vaan hyvin neutraalilta. Luonnollinen mineraalisuoja suojaa tehokkaasti UVA ja UVB säteiltä. Tämä rasva lähtee myös iholta helposti päivän päätteeksi. Heittämällä paras aurinkorasva lapsille, joka sopii myös vauvoille ja tietysti aikuisillekkin! 

Ihanasta yhdessä olosta pihalla syntyy kesämuistot jotka haluaa siirtää lapsilleenkin. Näitä kannattaa vaalia ja kesällä varata aikaa kiireettömälle yhdessä ololle, se usein lapsistakin parasta aikaa perheen kanssa. 

*Mainoslinkki

Lue lisää