Vastasyntyneen vauvan ihonhoito

vastasyntyneen ihonhoito

Vauvan iho on hentoinen ja pehmeä. Syntyessään vauvan ihon voi myös peittää ohut vaalea karva, joka häviää muutamassa viikossa.  Onko mitään suloisempaa kuin vastasyntynyt vauva? 

Vauvan herkkä ja ohut iho kaipaa hellää hoitoa, pehmeitä luonnon materiaaleja sekä lisäaineettomia rasvoja, öljyjä. 

 

Myös vauvat voivat kärsiä kuivasta ihosta. Iho voi hilseillä, punottaa ja aiheuttaa epämielyttävää oloon. 

  • kylvetä vain harvoin, 1-2krt viikko on riittävästi
  • kylpyveteen voi lisätä tipan hoitavaa vauvaöljyä
  • käytä vauvalla vain vauvoille suositeltuja tuotteita
  • jätä kemikaaleja, alkoholia tai hajusteita sisältävät tuotteet kauppaan 
  • ilmakylvyt ovat hyväksi vauvan pyllylle
  • turhaa rasvausta kannattaa välttää varsinkin vaippa-alueella, näin estät ihon hautumisen
  • käytä vauvan pyllyyn talkkia, sinkkivoidetta tai vauvan pyllyyn tarkoitettua voidetta. Mutta vain yhtä kerrallaan. 

Terve vauvan iho ei kaipaa muuta kuin vettä. Jos iho kuivuu tai hautuu kannattaa ihon hoito aloittaa aikasessa vaiheessa ettei ihon ongelmat pääse pahaksi. Ihana lämmin vauvan öljy on loistava tuote vauvahierontaan. Vauvat ylensä nauttivat lämpimästä kosketuksesta ja yhdessä olosta. 

Moi Forest on innovatiininen uutuus. Pienen lapsen immuniteetti kehittyy ensimmäisen kolmen vuoden aikana ja tällöin luonto ja metsä altistus ovat tärkeässä roolissa immuniteetin vahvistamisessa. Moi Forest tu metsäaltistuksen vauvan ja lapsen iholle. Ihanan täyteläinen, hoitava voide rauhoittaa, suojaa ja pehmentää ihoa. 

Kokoso on Englantilainen laadukas ja kemikaali vapaa vauvojen ihonhoitosarja. Sarjanta löytyy kookosrasvaa iholle, ihana kylpysieni, vaippa-alueen rasvaa ja viereisessä kuvassa näkyvä pään alueen rasva, joka on oivallinen kartan irroittamiseen vauvan päästä. 

Rasvoissa on käytetty vain luonnolisia ainesosia  kookosöljyä, aloeveraa, ja ne ovat hypoallergisia. 

Tämä ihonhoitosarja on suunniteltu vauvan herkän ihon tarpeisiin. Sarjan tuotteet sopivat hrkälle ja ihoittumaiselle iholle. 

Weleda Calendula Vauvaöljy on lämmittävä ja suojaava öljy vauvan päivittäiseen ihonhoitoon, vauvahierontaan sekä vaippa-alueen puhdistamiseen. Tämä ihana öljy sopii hyvin myös isommille lapsille ja aikuisillekkin.  

Arvokas luomuviljelty seesamöljy pitää ihon pehmeänä ja suojaa kuivumiselta sekä ennaltaehkäisee ihon ärtymistä. Kehäkukkauutos vaikuttaa rauhoittavasti iholla. Öljy on täysin hajuton. 

Öljyn lisäksi Weledan vauva sarjasta löytyy paljon erilaisia ihovoiteita. Sinkkivoide on loistava rauhoittamaan punoittavaa vaippa-alueen ihoa. Lanoliini ja sinkkioksidi yhdessä suojaavat ihoa ja luomukehäkukka ja kamomilla taas rauhoittavat ihoa. Ulkoiluvoide puolestaan on loistava suoja pakkasta vastaan iholla. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan tähän laadukkaaseen sarjaan.

Jollyroomin valikoimista löydät laaduseen ja luonnonmukaisen ihonhoitoon panostavan luomusarjan, Gaia. Sarjasta löytyy vegaanisia, luonnonmukaisia öljyjä, rasvoja ja pesuaineita. Taaperon kanssa on jo kiva saada kylpyyn kuplia ja hieman pesuainetta, jolloin Gaian laadukkasta sarjasta löytyy luonnollinen ja ihoystävällinen suihkusaippua. 

Äideille Gaia tarjoaa raskausajan ihon hoitoon täsmätuotteet. Vatsan seudulle ihanan täyteläisen Belly Butter ihovoin sekä kevyemmän öljyn. Nänneille on oma Nipple balm, tämä loistava tuote imetyksen alkuun kun nännin ovat kovilla. 

 

Lille Kanin on suloinen ja edullinen vauvojen ja pienten lasten ihonhoitosarja. Sarjasta löydät Eko vauvaöljyn lisäksi rasvoja ja pesuaineita. 

Allergiaystävällisen sarjan tuotteita on palkitty arvostetussa Allergy Certified’s Allergy Award 2019

Kosteuttava ja allergiatestattu vauvaöljyä voi laittaa kylpyveteen muutaman tioan tai hieroa lapsen ihoon kylvyn jälkeen. 

Burt´s Bee sarja tarjoaa vauvalle ja äideille ihania luomulaatuisia öljyjä ja rasvoja. Äidelle löytyy oma loistava vatsan alueen voi, joka on täyteläinen ja hoitava sekä loistava apu raskausarpien ehkäisyssä ja hoidossa.

– 100 % luonnonmukainen
– Ei sisällä parabeeneja
– Ei sisällä sulfaatteja
– Ei sisällä mineraaliöljyä
– Ei keinotekoisia hajusteita

Näitä voit huoletta käyttä vastasyntyneen iholle. Mutta sopivat loistavasti koko perheen käyttöön. 

Vauvaa kylvetetään harvoin, yksi tai kaksi kertaa viikossa riittää hyvin. Kylpyvedeksi riittää pelkkä vesi, ihanteellinen lämpö on n. 36-37 astetta. Jos vauvan iho on kuiva, tai haluat käyttää kylpyveden seassa pesuainetta on vauvoille tarkoitetut miedot pesuaineet tai vauvaöljy hyvä. Käytössä kannattaa muistaa että hyvin pieni määrä riittää. Kuivaihoiselle vauvalle kannattaakin lisätä pieni tippa hoitavaa öljyä kylpyveteen. 

Vaippa-alue on hyvä huuhdella päivittäin ja luonnollisesti aina kakan jälkeen. Vesi on tähänkin paras, mutta pesulaput ovat myös käteviä, varsinkin vauvan kanssa liikkeellä. Jos vauvan pylly punoittaa rasvan sijaan siihen voi ensin kokeilla talkkia. Jos kuitenkin vauvan pyllyn iho on mennyt tai menossa rikki on sinkkivoide tai vaippaiholle tarkoitettu voide hyväksi. Tavallinen perusrasva helposti märkii lisää haavaa vaippa-alueella, eikä auta sen paranemista. 

Usein vauvat saavat noin kuukauden ikäisinä hormooni näppyjä ihoonsa. Nämä voivat olla punoittavia ja kurjan näköisiä, harvoin kuitenkaan vaivaavat vauvaa itseään. Ilmakylvyt iholle ovat aina hyväksi. Pehmeä, hengittävä puuvilla tai ohut villa on paras iholle. Kannattaa muutenkin välttää vauvan iholla keinokuituja. Puuvilla antaa ihon hengittää. Uusien vaatteiden mukana tulee usein kemikaaleja, joten vaatteet kannattaa pestä miedolla pesuaineella ennen käyttöä. Osa herkkäihoisista vauvoista voi saada ihottumaa vaatteiden kemikaaleista. 

Ihanan hemmotteluhetken saat kun hierot lämpimillä käsillä vauvan ihoa vauva öljyllä.

*Mainoslinkki