Pelejä pienille taaperoille n. 1-5 vuotiaille

lahjaisea lapselle

Pienetkin lapset nauttivat peleistä sekä yhteisestä ajasta pelien parissa. Lauta- ja palapelit kehittävät lasten kielellisiä, älyllisiä ja motorisia taitoja monipuolisesti. Pelien yksinkertaiset pelisäännöt opettavat odottamaan omaa vuoroa, miettimään syy-seuraussuhteita kun oppii ymmärtämään omien valintojen merkitystä, sekä iloitsemaan yhdessä. Yhdessä pelaaminen omien ikätovereiden, perheen kesken tai yksinään luovat ihania yhteisiä muistoja.

Djeco valmistaa erityisesti pienille pelaajille suunnattuja pelejä, lasten ensipelejä. Peleissä yhdistyy kauniit, kestävät hahmot sekä yksinkertaiset säännöt, jotka pienenkin on helppo oppia. 

Little circuit

Tässä lautapelissä heitetään noppaa josta näkyy värejä, ampiainen ja kukkanen. Pelissä pääsee etenemään aina seuraavaan nopan heitolla näkyvään väriin. Peli kehittää värien oppimista, sääntöjen oppimista. Hauskassa pelissä on pehmeät muoviset kestävät eläinhahmot jotka toimivat pelaajan nappeina. HInta n. 20€, loistava lahjaidea taaperolle! 

Little Memo

Hieman erilassa muistipelissä on ihastuttavat kestävät, muoviset, pehmeät hahmot. Pelin idea on muistaa mikä hahmoista meni piiloon. Tätä voi pelata yksin tai kaverin kanssa. Yksi piilottaa yhden hahmoista ja muut yrittävät muistaa ketä meni piiloon. Hahmoja voi ottaa peliin vain muutaman tai kaikki, riippuen lapsen iästä ja mielenkiinnosta. Tätä jaksavat pelata isommatkin lapset! Pelin hinta n. 25€

Magneettinen kalastuspeli

Tässä tuleva klassikko peli. Peliä on helppo pelata yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Pelistä voi myös keksiä montaa erilaista versiota. Voi onkia nopeuskilpailulla, eri värisiä kaloja, monta kalaa päällekkäin. Laadukkaassa pelissä on puiset kalat ja onget, kestävä ja ajaton peli. Hintaa pelillä n. 21€

Ihanat muumit

Muumipeleistä löytyy pienille Martinexin valikoimasta ihania pelejä. Vuoden peliksi valittu muumit kalastusretkellä peli on yksinkertainen peli pelattavaksi pienten kanssa. Pelissä liikutaan muumihahmon kanssa ja etsitään Muumille saalista. Jännityksen peliin tuo paljonko saalista Muumipeikko saa. Pelin hinta n. 18€

Muumien hillojahti peli sopii hyvin myös pienille pelaajille. Pelissä oppii sorminäppäryyttä, tarkkuutta ja värejä. Ensimmäinen muumitalossa on voittaja. Jännityksellä pelaamaan kuka saa kerättyä puuttuvat ainekset muumimammalle ja vietyä ne muumitaloon.

Pelikon Missä Pupu on? Tässä pelissä ei ole voittajia, vain hauskaa tekemistä yhdessä. peliä voi ohjata pienelle helposti, joten tämä on loistava ensipeli. Peli on samaanaikaan opettavainen, pelistä voi oppia värejä, kasveja, eläimiä ja niiden koteja.  Pelistä löytyy toinenkin ihana versio, Pikkupupu piilosilla. Tässäkään pelissä ei ole voittajia, vaan lapsi saa etsiä kunnes löytää pupun. Hintaa peleillä on n. 26€/kpl.

Perinteisiä pelejä

Moni vanhempi voi muistaa omasta lapsuudesta. Ihania klassikoita on mukava pelata omien lasten kanssa. 

Muistipelit

Muistipelejä voi pelata pienten kanssa ottamalla pelistä vain muutaman parin ja etsimällä niille ensin parit. Pareja voi pelissä olla vaikka vain kaksi ja kasvattaa parien määrää kun lapsen ymmärrys kasvaa. Toinen hyvä keino pelata muistipelejä pienten taaperoiden kanssa on kääntää pelin kortit kuvapuoli näkyville, ja etsiä pareja niin. 

Lotto

Perinteisessä Lotossa etsitään omaan lautaan sopivia kuvia. Pelissä tulee tutuksi väri ja muodot. Lotto pelit ovat yksinkertaisia mutta hauskoja ja nopeita pelejä isommillekin lapsille. Kuvioinneista löytyy valinnanvaraa lempihahmoista eri väreihin ja eläimiin. Peli on myös edullinen, sopii vaikka kaveri lahjaksikin. n. 10-15€

Domino

Domino pelit ovat pienten lasten klassikoita. Lasten dominoissa on kuvia, ja riittää kun etsit samanlaisen kuvan, eikä vielä tarvi ymmärtää numeroista. Pelatessa oppii samalla värejä ja muotoja. Dominoita löytyy lähes kaikista suosikki hahmoista. Sitten vain valitsemaan oma suosikkisi. 

Pelit ovat edullisia ja toivottuja lahjaideoita lapsille. Hintaluokaltaan pelit ovat useimmiten sopivan suuruisia myös kaverisynttäreille tai lahjaksi kummilapsille. Jokaisen on helppo löytää omaan budjettiin sopiva lahja lautapeleistä. 

Käytettyjä pelejä ja palapelejä voit löytää edullisesti ja hyväkuntoisena kirpputoreilta ja facebook paikkakuntakohtaista kirpputori ryhmistä, näissä kannattaa kuitenkin aina tarkistaa että onko kaikki osat ja käyttöohjeet tallessa.

Parhaat lautapelit isommille lapsille löydät tästä artikkelista.