Mahtava merinovilla

merinohousut vauvalle

Miksi merinovilla on ylivoimainen lastenkin vaatetuksessa? Monelle meistä vanhemmista merinovilla tai villahaalari tuo mieleen paksun kutittavan välihaalarin joka lämmitti omassa lapsuudessa talvihaalarin alla. Merinovilla on hienoa, ohutta villaa joka ei kutita usein herkkä ihoisintakaan. Suurin osa lapsistakin tuntee ohuen ja pehmeän merinovillan mukavana ihollaan. Erityisherkille lapsille ja toki aikuisillekin kannattaa valita merinovilla jonka sisäpuoli on puuvillaa tai bambua. Näin saat ihanan lämmön ja hengittävyyden, mutta takuuvarmasti kutittamattoman vaatteen. 

Merinovilla on loistava sisävaate, varsinkin vauvoille ja lapsille. Myös ulos lähteminen helpottuu kun alla on valmiina lämmin ja hengittävä vaatekerta. Myös sisäleikeissä villaiset vaatteet ovat loistavia. Lämmin ja hengittävä vaatekerta pitää lapsen lämmön tasaisena. 

Miksi merinovilla vaate lapselle?

  • hengittävyys, antaa ihonkin hengittää
  • lämmittää paremmin, joten välikerroksia tarvitaan vähemmän
  • pehmeä, ihanan tuntuinen iholla
  • ekologinen, uusiutuva materiaali
  • pesuvälit harvat, pelkkä tuuletus usein riittää
  • konepestävä
  • tutkimusten mukaan merinovillassa nukkuvat vauvat nukkuvat paremmin ja pidempään
  • täydellinen kokoperheen vaatetukseen, vauvasta vaariin

Merinovilla vaatteet vauvoille

Merinovillan hyödyt tulevat vauvojen kanssa loistavasti esiin. Kun pienen lämmönsäätely on vielä kesken villa lämmittää ja hengittää tarvittaessa. Suloisen pehmeä vaate tuntuu myös mukavalta päällä. Merinovilla auttaa myös iho-ongelmien kanssa kun iho saa rauhassa hengittää, eikä vaate hiosta tai tunnu märältä päällä.

Bodyt ovat vauvalla käteviä ja helppoja. Kun nostat vauvaa kainaloista, ei selkään tule välipaikkaa. Nepparit olalla ja haaroissa helpottavat pukemista ja pitävät vaatteen hyvin paikallaan.

*Polarn O. Pyret (mallistoon tästä!) on meidän suosikki lasten ja vauvojen merinovillavaatteissa. Laadukkaan merinovillan tuntee pehmeydestä ja kestävyydestä. Vaatteet on myös valmistettu ilman myrkyllisiä kemikaaleja, joten merinovilla vaatteet ovat turvallisia pienenkin vauvan herkälle iholle. 

Villahaalari on vauvan kanssa erityisen kätevä unilla ja menossa. Sopiva lämpö säilyy kaukalopussissa tai vaunuissa kun päällä on hengittävää, lämmintä villaa. Villahaalari on vauvalla ja lapsilla myös täydellinen välikausihaalarin tai toppahaalarin alle lisäkerrokseksi lämmittämään. Toki näillä suloisilla asuilla on mukava olla kokopäiväkin! 

Merinovilla vaatteet lapsille

Merinovilla ja villa vaatteet usein miellettiin vain vauvojen käyttöön. Onneksi mallistoista löytyy runsaasti valikoimaa nykyään lapsille ja aikuisillekkin! Näin koko perhe saa pukeutua lämpimään luonnonmateriaaliin. 

*Polarn O Pyretin valikoimasta löydät kokoja aina 152cm saakka, joten valinnan varaa löytyy vauvasta koululasille. Villa froteetakin on ollut erityisessä suosiossa jo vuosia. Hieman arvokas, mutta rahoilleen saan vastinetta kun käyttöikä on pitkä ja laatu kestää useammankin lapsen käytön. Villafrotee on hieman paksumpaa, harjattua villaa. Tämä on mukava merinovillakerraston päällä tai suoraan sisävaatteiden, hupparin tavoin. Mutta lämpö ja hengittävyys on omaa luokkaansa. 

Pohjoismaiden suurin ja vanhin villavaatemerkkin Johan mallistosta löydät vaatteet vauvasta koululaiseen. Hauskat kuviot sekä unelman pehmeä materiaali tuntuu koululaisenkin iholla mukavalta.

*Löydät Joha villavaatteet täältä! 

merinovillapaita tytölle

Suloiset kukat löydät Tanskalaisen CeLaVin mallistosta. Hempeitä värejä ja suloisia kuoseja, tytöille ja pojille. Koot aina vauvasta koululaiseen tässäkin mallistossa. Lisäksi nämä ovat edullisia, kuvan paidalla on hintaa 24,99€,

*Kurkkaa ihanuudet täältä! 

Merinovilla vaatteet edullisesti

Merinovillaiset vaatteet ovat usein hieman arvokkaampia. Toki vaatekaapissa tarvitsee vaatteita olla vähemmän kun pesuväli harvenee. Mutta tarvitaanhan silti vaihtovaatteita lapselle aina. Onneksi kuitenkin löytyy edullisempiakin vaihtoehtoja jokaisen kukkarolle, laadusta kuitenkaan tinkimättä.  

Mm Lindexin mallistosta löytyy hauskojen kuosien lisäksi joka ikäiselle lämmintä merinovillaa, vauvasta aikuisiin. 

Merinovillaa välivaatteeksi

Villavaatteet muistaa varmasti suurin osa meistä vanhemmista omasta lapsuudestaan juurikin välihaalarina. Vaatteena jota käytettiin kylmällä kelillä päällysvaatteiden alla. Vauvalle, taaperolle sekä leikki-ikäiselle on usein helpompi kokohaalari. Kun taas isommalle kaksiosainen. Kaksiosaiseen villapukuun kannattaa siirtyä kun haalari tuntuu lapsesta epämielyttävältä. Kaisosaisessa on sekin hyöty että housuja tai takkia voi käyttää erikseen, jos kaipaa vain vähän lisälämpöä. 

Merinovillaa myös vanhemmille

Myös vanhemman koti ja ulkoiluvaatetuksen kulmakivi on merinovilla. Lämmin ja hengittävä luonnonmateriaali palvelee myös aikuista. Uloslähtö lasten kanssa nopeutuu kun itselläkin on yllä jo valmiina kuori- tai toppavaatteiden alle sopiva kerrasto. 

Tylsää ei näiden vaatteiden kanssa kuitenkaan tarvitse olla. Toki tavalliselle, perinteiselle kerrastolle on paikkansa, mutta valikoimista löytyy paljon merinovillaisia vaatteita arki ja työ käyttöönkin! 

Scandinavian Outdoor valikoimaan pääset tästä. 

Upeat merinovillaiset neuleet sopivat arkikäytön lisäksi loistavasti toimistoon ja työpaikalle. Samalla vaatteella jatkat mukavasti illan lasten kanssa. Joten merinovillaan helposti hullaantuu! Pierre Robertin valikoimaan pääset tutustumaan tästä.

Merinovilla vaatteiden huolto ja pesu

Merinovillan hyötyjä vaatteissa on paljon, pehmeyden ja mukavuuden lisäksi harvat pesuvälit. Merinovillaisen vaatteen pesu ja huolto on helppoa.  Merinovillaista vaatetta täytyy pestä harvemmin, usein riittää pelkkä tuuletus. Likaantuessaan villan voi pestä koneessa hieno-ohjelmalla tai villapesuohjelmalla. Osa merinovillavaatteista soveltuu normaaliin kirjopyykin joukkoon, joten kurkkaa aina pesulappu ennen ensimmäistä pesua. 

Merinovillaisesta vaatteesta saat pitkäikäisen ystävän, jota ei turhaan kannata pestä. Merinovillavaatteelle riittää tuuletus ja vaate raikastuu näin. Ulkoilmassa vaatepuulla tai sisällä, rauhassa annat tuulettua ja taika tapahtuu kuin itsestään. Tosin ei tahrat eikä lika häviä itsestään näistäkään vaatteista. Se olisikin jo liian hyvää ollakseen totta. Joten on tärkeää että merinovillaisen vaatteen voi pestä myös pesukoneessa. Jos koneessa on villapesu ohjelma, kannattaa sitä käyttää. Muuten pese villaiset vaatteesi hienopesuohjelmalla.

Pyykinpesuaineeseenkin kannattaa kiinnittää huomiota. Egolokinen, myrkytön villalle tarkoitettu pyykinpesuaine on luonnolle ystävä sekä vaatteelle ja lapsen iholle. Herkkäihoisen lapsen kanssa varsinkin kannattaa vaihtaa pesuaineet luonnonmukaisiin, näin voit säästyä monelta iho-ongelmalta jatkossa. 

Toki myös vaatteet elinkaaren kannalta on merkitystä millä se pestään. Kun pesuaine on suunniteltu villalle, on se hellävarainen kuituja kohtaan. Näin saat parhaan mahdollisuuden vaatteen pitkälle elinkaarelle. Sekä luonnollisesti paremman jälleenmyyntiarvon kun vaate jää pieneksi omalle lapselle. 

*mainoslinkki

Lue lisää