Lapsiperheen säästö vinkit

säästöpossu

Tuntuuko että kaikki menee mikä tuleekin? Säästöpossu huutaa tyhjyyttään joka kuukausi? Lapsellekin pitäisi säästää? Syyllisyys on turhaa, tämä on arkea monessa perheessä. Taloudellinen turva kuitenkin on monen haaveissa. Täältä helpot vinkit arjen säästöihin. Vinkit joista on helppo aloittaa kuluissa säästäminen ilman että joutuu muuttamaan kulutus tottumuksiaan. 

Kilpailuta kiinteät sopimukset

Lapsiperheessä riittää kiinteitä kuluja joihin voi itse vaikuttaa. Aika kuluu ja helposti kilpailuttaminen unohtuu. Kalenteriin kannattaa merkitä vuoden alussa vaikka itselleen sopiva aika kilpailuttaa kaikki kodin palvelut, näin se ei pääse unohtumaan ja tiedät kokoajan ettet maksa palvelusta liikaa. 

Puhelin ja kodin nettiliittymät

 Puhelinliittymät kannattaa kilpailutta usein, jo tarjouksen pyytäminen ja liittymä sopimuksen allekirjoittaminen voi saada aikaan myös vanhalta operaattorilta kunnon tarjouksen! Vaihtaminen on helppoa, saat uuden sim kortin uudelta operaattorilta jonka vaihdat sovittuna ajankohtana. Kaikki tiedot säilyvät puhelimessasi.  Liittymä sopimukset on helppo ja nopea kilpailuttaa pyytämällä tarjous toiselta operaattorilta. Vinkinä, merkkaa kalenteriin sopimusta tehdessä sopimuksen viimeinen voimassaolo päivä ja näin et unohda kilpailuttaa ajoissa uutta tarjousta. Netti ja puhelinliittymän säännöllisellä kilpailutuksella säästät useita kymppejä, jopa satasia vuodessa! 

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa tehdä myös vähintään kerran vuodessa. Sähkön hinta muuttuu myös usein, parhaan tarjouksen saat kilpailuttamalla. Kilpailutus onnistuu helposti yhdellä nettisivulla, saat samalla pyynnöllä monta tarjousta josta voit valita mieluisimman. Voit samalla valita millaista sähköä haluat kotiisi, esimerkiksi vesivoimalla tuotettua sähköä. Voit myös tienata samalla kun vaihdat sopimukset, osa sähköyhtiöistä tarjoaa lahjakortteja tai muuta porkkanaa vaihdon mukana. 

Lainojen yhdistämien sekä kilpailutus

Onko sinulle tai perheellesi kertynyt kulutusluottoja? Monessa luotossa lyhennyksen päälle tulee paljon erinäisiä maksuja, korko, tilinhoitopalkkio ym. Lainat yhdistämällä saat usein selvää säästöä kuukausi kuluihin. Ja mikä parasta, säästät ylimääräisissä lainanhoitokuluissa sekä mahdollisesti korossakin.

Lainan tarjoajia on nykyään useita, joten kannattaa istua rauhassa alas. Laskea paljonko lainoja on, miten paljon niihin menee kuukaudessa ja sen jälkeen kilpailuttaa lainat uudelleen. Kun uusi laina tulee tilille, maksat vanhat lainat sillä pois ja näin vain yksi laina jatkaa jatkossa. Kulut pysyvät hallinnassa ja laina lyhenee nopeammin kun ylimääräisiin kuluihin ei kulu rahaa.  Zmartan kautta saat kilpailutettua yhdellä klikkauksella yli 25 luotonmyöntäjää hhelposti ja nopeasti. Valitset vain parhaan tarjouksen itsellesi. 

Hyödynnä tarjoukset

Tarjousten ja alennusten hyödyntäminen voi säästää useita satasia vuodessa. Lasten vaatteiden hankkiminen alennuksesta varastoon tekee usein jo ison säästön vaatekuluissa. Samaa kannattaa noudattaa omassakin vaatekaapissa, alennusmyynneistä ja alennuskoodeilla löytää usein edullisemman vaihtoehdon. Myös alennussivustot kuten offerilla on loistava paikka löytää palvelut ja ostokset halvemmalla. Näitä kannattaa seurata usein, koska tarjouksetkin vaihtuu usein. 

Ruokakulut ovat perheissä isossa osassa kuukausittaisia kuluja. Ruokalistalla ja kauppakäyntejä harventamalla saat säästöjä aikaiseksi, mutta myös hävikkiruokaan kannattaa tutustua. Matsmart tarjoaa ylijäämä ruokaa, jota ostamalla teet ympäristölle hyvää sekä omalle lompakollesi säästöjä! Valiklimista löytyy hyvin säilyviä tuotteita joissa voi olla päiväys lähellä tai jo mennyt. Tuotteita tulee myyntiin myös pitkillä päiväyksillä ja valikoima vaihtuu usein, joten sivustoa kannattaa seurata. 

Vakuutukset

Muista kilpailuttaa myös vakuutukset! Omasta vakuutusyhtiöstäkin kannattaa pyytää vakuutusturvan tarkastusta vuosittain. Näin saat aina parhaan hinnan ja itsellesi sekä perheellesi tarpeelliset vakuutukset.  Lisäturvaa arkeen saat vakuutustorin vakuutuksista ja näin taloutesi pysyy tasapainossa yllättävänkin tilanteen sattuessa eteen. Taloudellisen turvan voi saavuttaa helposti vakuutusten avulla, kun tiedät ettei tulot häviä vaikka elämässä sattuisikin yllätyksiä. 

Näillä vinkiellä voit tehdä vuodessa useamman satasen säästön, varsinkin jos perhe on iso ja liittymiä sekä sopimuksia on paljon. Lisäksi ruokalaskusta kannattaa säästää sen minkä pystyy, näin rahaa jää käyttöön itselle ja perheelle tärkeisiin asioihin!