Kesän mageimmat menopelit

lasten kolmipyörä

Pienet taaperot ovat uteliaita ja tahtovat tutkia maailmaa. Joskus kuitenkin on tarpeellista ja mukavaa päästä paikasta A paikkaan B tietyssä ajassa, joten menopelin kannattaa valita lapsen viihtyvyyden mukaan! Jos lapsi viihtyy huonosti rattaissa tai muuten haluaa opetella pyöräilemään on lasten kolmipyöräinen tutustumisen arvoinen. Kolmipyöräiset kesämenopelit ovat hauskoja ja innovatiivisia! 

Kesän leluissa on valinnanvaraa, potkulaudat, potkupyörät, kolmipyöräiset ja polkupyörät, jokaiselle jotain. Jokaisella menopelillä on oma paikkansa ja käyttäjänsä. Arka lapsi opettelee turvallisesti kolmipyöräisen kanssa ja vauhdikkaampi lapsi viipeltää menemään potkupyörällä. Lapsen kasvaessa myös tarpeet muuttuvat ja tietysti kun uskallusta ja taitoa tulee lisää.

Kolmipyörä lapselle

Lasten kolmipyörät opettavat polkemisen alkeet, mutta ovat turvallisia ja vakaita. Monessa mallissa on myös turvakaari pienemmille, jonka saa poistettua kun lapsi kasvaa. 

Lapsen kolmipyöräinen on loistava ja turvallinen tapa aloittaa pyöräily. Jo istumaan oppineella n. 9kk lapsen kanssa voi aloittaa kolmipyöräisellä harjoittelun. Lapsi voi nauttia kyydistä kun aikuinen työntää. Kun jalat yltävät polkimille voi lapsi aloittaa polkemisen harjoittelun. 

 

Kolmipyöräisiä löytyy jokaiseen makuun; Osa vanhemmista varmasti muistaa miten kiva kolmipyörän taakse oli kerätä aarteita? Kolmipyörästä löytyy retro mallikin! Myös erilaisia hahmoilla koristeltuja on valikoimissa paljon. Jos etsin laadukasta matka kumppania kannattaa tutustua Doona kolmipyörään, jolla voit helposti korvata matkarattatkin. 

Doona, kolmipyöräinen lapselle

Doona on kolmipyörien uusinta innovatiivista muotoilua. Tämä monikäyttöinen lasten kolmipyörä toimii käytössä useamman vuoden. Doona on loistava vaihtoehto rattaille! Lapsi voi itse ohjata ja polkea, mutta väsyessään vain nauttia kyydistäkin. Nämä toimivat myös matkarattaina. Näppärä kasaus kasaa Doonat lentokoneen käsimatkatavara kokoon, joten ovat helpot menossa mukana.  

Potkupyörät

Potkupyörä on kaksi renkainen pyörä jossa ei ole polkimia. Näillä potkutellaan jaloilla ja jarrutetaan myös jaloilla. Potkupyörät ovat loistavia tasapainon kehittämisessä. Jo 18 kk taapero voi aloittaa potkuttelun potkupyörällä. Potkupyöräily on loistava apu polkupyöräilyyn. Usein lapset jotka ensin potkuttelevat potkupyörällä eivät koskaan tarvitse apupyöriä siirtyessään polkemaan polkupyörää. Kun tasapaino saa kehityä potkupyörän kanssa pikku hiljaa, on tärkein taito jo valmiina kun lapsi lähtee polkemaan polkupyörää. 

Potkupyörä on turvallinen. Pieni lapsi saa helpsti molemmat jalat maahan ja voi nostaa pikkuhiljaa jalkoja ylös kun tasapainotaidot kehittyy ja vauhti kasvaa. 

Potkupyörien valikoima on laaja. Potkuttelun kannalta ei juurikaan ole merkitystä millainen lapsen potkupyörä on. Joten näistä voi valita vain itselle ja lapselle mieluisimman. Koko kannattaa tietysti muistaa, pienelle taaperolle pienempi ja isommalle seikkailijalle suurempi. Osassa isompien potkuttelupyöriä on myös käsikäyttöinen jarru. 

Potkupyörän voi myös ostaa tupla renkailla, jolloin se on pienelle potkuttelijalle vakaampi ajaa. Kun seikkailijan tasapaino on kehittynyt niin voi siirtyä kaksi pyöräiseen potkupyörään. 

Polkupyörä

Polkupyörällä voi aloittaa hajoittelun jo n. 2-3v iässä, jokainen lapsi toki omaan tahtiinsa. Pienten pyörissä on usein työntötanko joten aikuisen on helppo auttaa lasta, eikä oma selkä kipeydy.  Työntötangon saa myös poistettua kun lapsi oppii polkemaan itsenäisesti. Alle kouluikäiselle kannattaa valita jalkajarrullinen pyörä. On hyvä opetella ensin jarruttamaan jalkajarrulla ja sitten vasta hieman vanhempana opetella käsijarrun käyttöä. 

12″ polkupyörä sopii n. 2-4 vuotiaalle lapselle, n. 80-100cm pituiselle 

14″ polkupyörä sopii n. 3-5vuotialle lapselle. n. 90-110cm pituiselle

16″ polkupyörä . 5-7v lapselle  n. 95-115cm pituiselle

20″ polkupyörä n. 110-125cm pituiselle lapselle

24″ polkupyörä n. 120-140cm lapselle

On hyvä muistaa kuitenkin että jokainen lapsi on hieman erimallinen. Jos lapsella on lyhyemmät jalat kannattaa se ottaa huomioon pyörää hankkiessa, jotta pyörällä on mukava polkea. 

Potkulaudat

Potkulaudat ovat ylensä aina lasten suosikkeja. Näppärä ja kevyt kulkea, sekä näiden kanssa pystyy tekemään temppuja. Potkulautoja on muovisia ja kestävämpiä alumiinista valmistettuja. Temppuiluun tarvitsee ehdottomasti kestävän potkulaudan eikä muovinen potkulauta kestä hurjaa menoa. Muovinen sopii loistavasti edullisen hintansa kanssa pienemmälle lapselle ja rauhallisempaan menoon. Jos laudan kanssa kuljetaan paikasta toiseen on täysin makuasia millaisen laudan lapselleen hankkii. Potkulautailun voi hyvin aloittaa jo alle kaksi vuotiaan kanssa. On hyvin yksilöllistä milloin lapsi oppii kaksipyöräisellä potkuttelemaan, toiset jo hyvin aikasin ja toiste kouluikäisenä, kaikki omalla ajallaan. <3

Potkulauta valikoimasta löytyy myös valinnanvaraa. Lautoja on iso valikoima. Pienten lasten potkulaudassa on hyvä olla takana tai edessä tupla pyörät, näin lauta pysyy hyvin vakaana menossa. Isommalle lapselle, jo tasapainon oppineelle kannattaa kuitenkin hankkia kahdella pyöräillä oleva potkulauta. Lapset oppivat hyvin nopeasti liikkumaan laudalla ja lauta onkin kätevä apuri lapsen kanssa liikkeellä. Potkulauta on myös kevyt kantaa jos lapsi haluaakin välillä kävellä. 

Kesän menopeleistä löytyy valikoimaa ja vaihtoehtoja. Sitten vain valitsemaan oman lapsen suosikit. Kesällä on ihana nauttia ulkoilusta ja viilettää menemään. Polkupyöräily on tärkeä taito lapselle, ja se kannattaakin opetella jo varhaislapuudessa kun kaiken oppiminen on helppoa. Ihania ulkoiluhetkiä, nautitaan auringosta ja elämästä!

*mainoslinkki