Arjen hallinta, mikä avuksi?

arjen hallinta

Arki voi lapsiperheessä ja ruuhkavuosissa olla välillä turhankin hektistä ja kiireen tuntu voi päästä mukaan arkeen. Onneksi tätäkin voi helpottaa! Nykyään on saatavilla paljon tietoa ja välineitä arjen hallintaan. 

Suunnitelmallisuus ja aikataulutus

Monessa perheessä on haasteita töiden, lasten harrastusten ja aikuisten harrastusten yhteen sovittamisessa. Kotityöt ja ruokaakin pitää tehdä jossain välissä, tuttua eikö? Lapsilla on asiaa, wilma viestejä, päiväkodin viestejä, tapahtumia ja muistettavaa. Kaiken tämän päälle omat työt.

Kalenteri helpottaa arkea huomattavasti. Osat tykkää käyttää puhelimen kalenteria. Erityisen näppärä se on silloin kun sen saa auki molempien vanhempien puhelimesta. Näin jokainen voi tarkistaa menossa mitä siellä on. Toiset vannovat perinteisen paperikalenterin nimeen, on helppoa ja yksinkertaista katsoa kalenterista päivän menot ja vaikka ottaa kuva siitä puhelimeen mukaan, jollei muuten muista. Molemmissa puolensa. 

Tutustumisen arvoinen on myös viikko suunnitelman tekeminen. Kun viikonloppuna istuu alas hetkeksi ja käy seuraavan viikon menot, aikataulut ja kyytivuorot läpi, helpottaa se viikkoa! Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla muutama viikko. Voit tulla yllättymäänn seurauksista. Ylimääräistä aikaa ilmestyy kuin tyhjästä. Kun aika ei kulu miettimiseen ja soitteluun kenen piti olla missäkin ja kuka vie. Näin myös muutokset ja yllätykset on helpompi ottaa vastaan. 

Viikko suunnitelma kannattaa tehdä aina viikoksi tai kahdeksi ainakin eteenpäin. Kirjaa ylös koko perheen menot, harrastukset ja työt. Samalla saat mietittyä miten kaikki on järkevintä kyydittää. Aikaa kannattaa varata myös levolle ja perheen yhdessä ololle. Kauppareissut ja ruuan tekemiseen kannattaa myös varata aika valmiiksi kalenterista. Vanha sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee tässäkin. Arki alkaa sujumaan helpommin kun kaikki on suunniteltua. 

Mitä ruuaksi?

Mitä tänään on ruuaksi? Mitä tänään syödään? Tuttu kysymys useissa perheissä. Mistä saada nopeasti ravitseva ja monipuolinen ruoka perheelle? 

Erilaiset valmiit ruokakassi palvelut voi olla perheen arjen pelastus! Toki näillä on enemmän hintaa kuin suoraan kaupasta ostettuna.  Kasseja on muutama erilainen josta valita, joten jokaiselle on jotakin. Kassin ilmestyy ovelle sovittuna iltana ja siitä löytyy useimmiten viikon ruuat ja reseptit. Nopeita, helppoja arkiruokia. Palveluissa on myös huomioitui erikoisruokavalioita ja saatavilla on gluteeniton kassi. Muita kasseja ovat mm. arjen pelastaja, lasten suosikit, maukas kassi ja vegekassi. Hinta on kohtuullinen ja valikoima vaihtelee. Kokeilemisen arvoinen, toimiston väki suosittelee lämpimästi! 

Jos kaipaat vaihtelua  kannattaa kokeilla ruokakauppojen kauppakassipalveluita. Voit tehdä netissä tilauksen ja pientä maksua vastaan noutaa tilauksen kaupasta valmiina tai tilaus tuodaan suoraan kotiin. 

Kaupassa käyminen vie paljon aikaa, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää näitä palveluita. Käyttää kaupassa käynnistä vapautunut aika perheen yhdessä oloon, liikuntaan, rentoutumiseen tai vaikka lempiruokien kokkailuun. Kannattaa kokeilla eripalveluita, vaihdella ja rauhallisen viikon tullessa mennä kauppaan. Näin löytyy oman arjen sujuvuuteen sopivat ratkaisut!

Arjen kiireessä kannattaa muistaa pysähtyä itsensä ja perheensä äärelle. Nauttia pienistä hetkistä ja olla itselleen ja toisille armollinen. Lapset ovat sopeutuvaisia ja nauttivat suunnattomasti hetkessä elämisestä. Sitä taitoa meidän aikuistenkin on hyvä opetella. Pysähtyä nauttimaan ja olemaan läsnä juuri siinä ajassa. Eilinen on mennyttä ja huominen tulee vasta huomenna, joten elä tässä ja nyt. 

Olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet ja se riittää <3

*mainoslinkki